Dienas ziņas

Mērsraga ostas attīstība radīs darbavietas

Dienas ziņas

Nākamgad carnikavieši varēs droši šķērsot Gauju

Krāslavā šuj bērnu apģērbu eksportam

Krāslavā šuj bērnu apģērbu eksportam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Realizējot ģimenes sapni, pirms diviem gadiem krāslaviete Diāna Zavjalova izveidoja savu šūšanas uzņēmumu, kas devis desmit darba vietas vietējiem iedzīvotājiem un ražo bērnu apģērbu Somijas un Krievijas veikaliem. Šādas un lielākas šūšanas darbnīcas Krāslavā šobrīd ir vairākas, taču pašu mājās darināto kvalitatīvo apģērbu Krāslavas veikalos neatrast, – nepietiekošā pasūtījuma apjoma dēļ vietējam tirgum šūt neviens no uzņēmumiem negrasās.

Viena piegriež, cita iešuj biksēm gumiju, vēl kāda gatavos izstrādājumus rūpīgi iesaiņo, lai var nogādāt pasūtītājam. Krāslavā jau divus gadus veiksmīgi darbojas šūšanas ražotne, kas ir sen lolots Zavjalovu ģimenes sapnis.

Sākt bija ļoti grūti, jo sākumā tā bija tikai viena vienīga ideja un nācās sākt no nulles, jo nebija nekā. Vajadzēja atrast telpas, aprīkojumu un cilvēkus, tā pakāpeniski arī kopīgiem spēkiem sākām strādāt un ejam pamazām uz priekšu un kaļam jaunus plānus, kā izpildīt pasūtījumu un kur vēl jāpiestrādā, kur kaut kas jāpapildina,” stāsta “S.D.Line” valdes locekle Diāna Zavjalova.

Krāslavas šuvējas mēnesī saražo ap tūkstoš 500 gatavo bērnu kombinezonu un bikšu. Lai arī šūšanas uzņēmumu pilsētā nav maz, katrs specializējas savā jomā un savā starpā nekonkurē, jo katrs strādā galvenokārt eksportam.

„Katrs dara savu darbu, laikam ir tikai jautājums par kvalificētām šuvējām, kuras nevēlas neko mainīt un tāpēc grūti viņas pārvilināt ,” skaidro šuvēja – meistare Vera Paņko, „ikviens darba devējs noteikti vēlas sev paņemt labākos darbiniekus, šajā jomā ir veselīga konkurence.”

Vera Paņko atzīst, ka šurp pārnākusi strādāt no daudz lielākas šūšanas darbnīcas, jo saskatījusi te lielākas izaugsmes iespējas.

„Man patīk šūt un vērot procesu, un man arī patīk kādu mācīt darboties,  parādīt, kā pareizi piešūt,” atzīst Paņko.

Krāslavas šuvēju darinātais bērnu apģērbs ir kvalitatīvs, praktisks un acij tīkams, diemžēl Latvijas veikalos to neatrast, jo gatavā produkcija nonāk veikalos Somijā un tālāk – Krievijā.

Šobrīd man ir 10 strādnieku, protams, nākotnē gribētos paplašināt ražošanu, pieņemt darbā vairāk kvalificētu šuvēju. Ja būs cilvēki, kas strādā, varēsim paplašināt asortimentu. Varētu šūt arī vējjakas, kas prasa vairāk darba, bet pagaidām pietrūkst tieši prasmīgu darba roku,” uzsver Zavjalova.

Pagaidām šūt vietējam tirgum neesot izdevīgi, jo ārvalstu uzņēmumi pasūta lielākus produkcijas apjomus, kas arī ļauj nopelnīt vairāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti