Klaipēdas ostas kravu apgrozījums lielāks nekā visām Latvijas ostām kopā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lietuvas mediji vēsta, ka Klaipēdas ostā kravu apgrozījums gada pirmajā ceturksnī bijis lielāks nekā visās Latvijas ostās kopā. Klaipēda jau vairākus gadus ir vadošā osta Baltijas valstīs.

Gada pirmo trīs mēnešu laikā Klaipēdas ostā pārkrauti 11,3 miljoni tonnu kravu, ziņo LRT.lt.

Savukārt, kā liecina Latvijas Satiksmes ministrijas dati, Latvijas ostās pirmajā ceturksnī tika pārkrauti 11,15 miljoni tonnu kravu.

Lielāko pienesumu devusi Rīgas osta ar 5,39 miljoniem tonnu kravu, kas ir par 15,3% mazāk nekā attiecīgā laika posmā pērn. Otro vietu Latvijā ieņem Ventspils osta ar 3,58 miljoniem tonnu kravu, bet trešajā vietā ierindojusies Liepājas osta ar 1,56 miljoniem tonnu kravu.

2020. gadā Latvijas ostās kopā tika pārkrauti 44,93 miljoni tonnu kravu, kas bija par 28% mazāk nekā 2019. gadā.

Krievija pēdējos gados intensīvi attīsta savas ostas un novirza uz tām kravas, kas agrāk tika sūtītas caur Baltijas valstu ostām. Par lielāko ostu Baltijas jūras austrumu piekrastē kļuvusi Ustjluga, kurā gada pirmajā ceturksnī pārkrauti 25,5 miljoni tonnu. Otrajā vietā ir Sanktpēterburga ar 14,4 miljoniem tonnu, bet trešo vietu ieņem Primorskas osta ar 12,6 miljoniem tonnu.

Klaipēdas osta par savu galveno konkurenti tagad uzskata nevis Rīgu, bet gan Gdaņskas ostu Polijā, kas gada pirmajā ceturksnī spējusi palielināt kravu apgrozījumu par gandrīz 18%, sasniedzot 13,3 miljonus tonnu.

Tallinas ostā gada pirmajā ceturksnī bijis kāpums par nepilniem 9% un tā nedaudz atpaliek no Rīgas: pirmo trīs mēnešu laikā pārkrauti 5,28 miljoni tonnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti