Dienas ziņas

Gatavojas slēgt Biržu internātpamatskolu

Dienas ziņas

Saulaines skolā godina sieru

Sākta akumulatoru rūpnīcas ēku rekonstrukcija

Kalnciemā sākta akumulatoru rūpnīcas ēku rekonstrukcija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, Kalnciemā sākta akumulatoru pārstrādes rūpnīcai nepieciešamo ēku rekonstrukcija. Rūpnīcu bija plānots atklāt jau pirms diviem gadiem. Tas gan neizdevās daudzo tiesvedību dēļ, jo pret rūpnīcas izveidi iebilda un iebilst joprojām daudzi iedzīvotāji un Vides aizsardzības klubs.

Par Kalnciema rūpniecisko zonu vietējiem ir daudz atmiņu, bet pašreiz tajā darbojas tikai daži uzņēmumi. Šomēnes rosība sākusies kādreizējās minerālvates ražotnē, kur iecerēts atvērt akumulatoru pārstrādes rūpnīcu. Gada laikā ap 6000 kvadrātmetru lielā ēka, kas pašreiz vairāk līdzinās graustam, tikšot pārvērsta mūsdienīgā rūpnīcā, kurā atliks vien uzstādīt ražošanas iekārtas.

“Uz doto brīdi ir uzsākta demontāža esošajām ēkām. Tiks demontēts ap 2000 kvadrātmetru un ap 8000 kubikmetru. Tiks veikti arī apšūšanas darbi fasādei un jumta seguma atjaunošana,” stāsta SIA “Inos” atbildīgais būvdarbu vadītājs Guntars Frīdenbergs.

Rūpnīcu, kurā plānots pārstrādāt līdz 15000 tonnām akumulatoru gadā, saražojot 8700 tonnas svina, bija paredzēts atklāt jau 2016. gadā. Tomēr līdz ar būvatļaujas saņemšanu 2015. gadā uzņēmums tika ierauts tiesvedībās. Neapmierināti bija Kalnciema iedzīvotāji, kuri kopā ar Vides aizsardzības klubu iesniedza tiesā prasību atcelt Jelgavas novada domes lēmumu.

“Šobrīd tā [tiesvedība] vēl notiek. Tagad mēs gaidām pēdējo instanci. Divas tiesas mēs esam vinnējuši bez noraidījumiem,” norāda SIA “EcoLead” valdes loceklis Deniss Uļjanovs. “Tagad gaidām Senātu, vai viņi pieņems vispār to sūdzību izskatīšanai. Kāpēc mums būtu jāiet prom no šejienes? Mēs tāpat kā jebkurš esam īpašnieki šim nekustamajam īpašumam jau sešus gadus,” pauž Uļjanovs.

Rūpnīcas izveidē jau ieguldīts ap miljons eiro, bet kopumā investīcijas paredzētas 8,7 miljonu eiro apmērā. Pamata neesot arī bažām par vides piesārņojumu. “Tikai uzlabojas, jo arī tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu. Mēs atradām jau gala ražotājus tām iekārtām. Es domāju, ka projekts pa šo laiku ir palicis tikai labāks,” saka Uļjanovs.

Jaunajā rūpnīcā paredzētas 42 darba vietas. Turklāt uzņēmums tikšot pārreģistrēts uz Kalnciemu un šeit pārnāks arī birojs. Lai gan kameras priekšā runāt īsti neviens nevēlas, solītie labumi joprojām nav spējuši nomierināt kalnciemnieku prātus.

Pašreiz uzņēmēju nospraustie plāni paredz, ka rūpnīca darbu varētu sākt nākamgad.

Kalnciema ciematā uzņēmums "East-West Finances" plāno kādā pamestā ražotnē izveidot akumulatoru pārstrādes rūpnīcu. Pašvaldība uzskata, ka tas pat palielinās apkārtējo īpašumu vērtību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti