Jūnijā Latvijā un Lietuvā tiks slēgti visi «Prisma» lielveikali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Koncerns „Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta” nolēmis jūnijā slēgt visus „Prisma” lielveikalus Latvijā un Lietuvā. Šāds lēmums pieņemts, jo tirgus abās valstīs atzīts par nerentablu. Šobrīd Latvijā šai vairumtirdzniecības ķēdei ir trīs veikali. Konkurences padomē (KP) lēš, ka „Prismas” aiziešana ļaus paplašināties lielajiem mazumtirgotājiem, taču Rimi, nedz „Maxima” pagaidām atturīgi par brīvo telpu ieņemšanu.

Konkurences padomes (KP) galvenā eksperte mazumtirdzniecības jomā Sanita Uljane uzskata, ka koncerna lēmums Latvijas mazumtirdzniecības sektoru būtiski neietekmēs.

„Tas tirgu neietekmēs, jo „Prisma” aizņēma apmēram tikai 2% no ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgus,” komentē Uljane.

„Protams, tas savā ziņā var ietekmēt atkal jau esošo Latvijas lielo mazumtirgotāju paplašināšanos, jo, kā zināms, „Prismas” veikali bija salīdzinoši lieli, virs 1000 kvadrātmetriem katrs. Zināms, ka pašreizējie mazie mazumtirgotāji vēl nav izdomājuši un attīstījušies tik tālu lai var ieņemt šīs vietas. Ļoti aicinoši un pozitīvi būtu, ja parādītos kādi jauni, vēl nesošo tirgus dalībnieki. Bet tas nav mūsu kompetencē, vai viņi nāks vai nenāks,” pauž KP eksperte.

Kaimiņvalstī Igaunijā un Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā uzņēmums savu darbību paplašinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti