Gada laikā rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 10%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2017. gada martā, salīdzinot ar 2016. gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 10%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Produkcijas apjoms apstrādes rūpniecībā palielinājās par 7,4%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 5,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 19,1%.

Joprojām nozīmīgs ražošanas apjoma pieaugums, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo mēnesi, bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā par 38,8%, apģērbu ražošanā – par 28%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanā par 27,6% un elektrisko iekārtu ražošanā – par 25,6%. Ražošanas apjoma kāpumu būtiski ietekmēja apstrādes rūpniecības produkcijas pieprasījuma palielināšanās arējos tirgos.

Savukārt ražošanas apjoms samazinājās pēc īpatsvara lielākajās nozarēs – pārtikas produktu ražošanā par 0,3% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 2%. Par 6,7% produkcijas izlaide samazinājās arī iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanā, bet par 5,1% – papīra un papīra izstrādājumu ražošanā.

2017. gada martā, salīdzinot ar 2017. gada februāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 1%,

tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 2,4% bet samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 6,3 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 3,1%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti