Eiropas Savienības valstu ministri vienojas par nepieciešamību samazināt enerģijas patēriņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Savienības (ES) valstu enerģētikas ministri ir vienojušies par nepieciešamību samazināt elektrības patēriņu sastrēgumstundās par 5 līdz 10%. Tāpat ir panākta arī vienošanās par elektrības ražotāju peļņas ierobežošanu un virspeļņas pārdali, lai palīdzētu patērētājiem tikt galā ar lielajiem rēķiniem. Tomēr par cenu griestiem gāzei vienprātības vēl nav.

"Kā jūs zināt, es uzskatu, ka mēs nevaram piemērot vienādu risinājumu gan Krievijai, gan mūsu uzticamajiem partneriem. Tādēļ mums ir jālikvidē tie faktori, kas stimulē Krievijas vēlmi manipulēt ar gāzes piegāžu apjomiem," teica ES enerģētikas komisāre Kadri Simsone.

"Risinājums tam ir skaidrs: mums ir jānosaka cenas griesti visai Krievijas gāzei. Ne tikai tai, kas nāk pa cauruļvadiem, bet arī sašķidrinātai gāzei.

Un ar tiem partneriem, ar kuriem mēs varam vest sarunas, mums ir jāvienojas par cenu koridoriem."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Luksemburgas enerģētikas ministrs Klods Turmess atzina, ka šobrīd Eiropas Savienībā no uzņēmēju puses ir vērojama savstarpējā sacenšanās par to, kurš pirmais pateiks valdībām: dodiet man naudu, jo citi atrodas labākos konkurences apstākļos.

"Mums ir jāaptur šī sacensība. Tādēļ es vēlos aicināt Eiropas Komisiju sagatavot jaunu pagaidu krīzes mehānismu. Es pilnībā uzticos tam, ka komisāre Vestagere pieliks punktu šiem neprātīgiem mēģinājumiem no dažādām valdībām izkonkurēt vienai otru tik sarežģītā situācijā," teica Turmess.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti