«Blackstone» pabeidz 60% «Luminor» akciju iegādi; plāno vēl pirkt akcijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Investīciju fonds “Blackstone”, kurš pirms gada paziņojis par nodomu iegādāties 60% bankas “Luminor” akciju, ir veiksmīgi noslēdzis darījumu. Turklāt investīciju fonds “Blackstone”plāno iegādāties atlikušās “Nordea” akcijas bankā “Luminor”, informēja uzņēmuma pārstāvji.

“Luminor” paziņojis par 60% vairākuma akciju iegādes darījumu, ko veicis investīciju fondu konsorcijs “Blackstone” vadībā. “Luminor” vairākuma akciju iegādes darījums ir viena miljarda eiro vērtībā.

Tagad “Blackstone” konsorcijs, kurā ietilpst “Abu Dhabi Investment Authority” pilnībā piederošs meitasuzņēmums, kā arī citi līdzinvestori, ir veiksmīgi noslēdzis darījumu, saņemot visas nepieciešamās atļaujas.

Bankas līdzšinējie īpašnieki – “Nordea Bank Abp” un “DNB Bank ASA” – katrs saglabās 20% “Luminor” akcijas. “Nordea” un DNB arī turpmāk atbalstīs “Luminor” banku ar ilgtermiņa finansējumu, kompetenci un savu pārstāvniecību bankas padomē.

“Blackstone” ir vienojies par atlikušo 20% “Nordea” piederošo akciju izpirkšanu tuvāko gadu laikā.

“Mēs turpināsim atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību, kā arī esam pārliecināti, ka “Luminor” ir labi pozicionēts, lai kā neatkarīgs finanšu pakalpojumu sniedzējs turpinātu būt vadošs tirgus spēlētājs,” paziņojumā medijiem norādīja “Blackstone” vecākais izpilddirektors Nadīms el Gabani (Nadim el Gabbani).

KONTEKSTS:

Banka “Luminor” izveidota 2017.gada rudenī, apvienojot “Nordea” un “DNB” biznesu Baltijas valstīs.

Pašlaik “Luminor” ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar nepilnu miljonu klientu, ap 2500 darbiniekiem, kā arī 16,4% tirgus daļu noguldījumos un 20,2% tirgus daļu kreditēšanā 2019.gada otrajā ceturksnī. “Luminor” kopējais pašu kapitāls ir 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa kapitāla rādītājs (CET1) ir 18%.

Savukārt “Blackstone” ir viens no pasaules vadošajiem investīciju fondiem. “Blackstone” aktīvu pārvaldības uzņēmumi ar apmēram 545 miljardiem ASV dolāru pārvaldīšanā ietver starptautiskus ieguldījumu fondus, kas vērsti uz privāto kapitālu, nekustamo īpašumu, valsts parādu un pašu kapitālu, ne-investīciju kredītiem, reāliem aktīviem un sekundāriem fondiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti