Bankas analītiķis: Rūpniecības apjoma samazinājums ir īslaicīgs vājums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rūpniecības produkcijas izlaide ar kritumu šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, ir īslaicīgs vājums, kas saistīts ar „Liepājas metalurga” krīzi. Kopumā Latvijas rūpniecība saglabājas veselīga, Latvijas Radio norāda „DNB bankas” analītiķis Pēteris Strautiņš.

„Izskatās samērā labi – apstrādes rūpniecība šobrīd atgriežas pie izaugsmes. Tā zaudēja tempu, kad sākās nu jau visiem zināmās problēmas „Liepājas metalurgā”. Un pēc tam gadu vēlāk, respektīvi, šī gada sākumā, vēl arī parādījās nepatikšanas arī citiem metālražotājiem,” skaidroja Strautiņš.

„Bet, ja mēs atskaitām to, tad kopumā rūpniecībā lielā bilde visu laiku bijusi samērā pozitīva,” sacīja Strautiņš. Viņš norādīja, ka pēdējā gada laikā ļoti labi ir klājies tādām nozarēm kā elektronikai, mašīnbūvei, kurās katrs apgrozītais eiro rada lielāku ietekmi uz valsts iedzīvotāju ienākumiem nekā metālražošana. Tāpat šīm nozarēm esot labas izaugsmes perspektīvas. „Tas, ka to īpatsvars Latvijas rūpniecībā pieaug, tas liecina kaut ko labu arī par rūpniecības perspektīvām nākotnē,” skaidroja ekonomists.

Jau ziņots, ka šogad martā, salīdzinot ar pagājušā gada martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,6%.

Savukārt 2014.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar 2013.gada 4.ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,4%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti