«Balticovo» uzbūvē ārpus sprosta turētu vistu novietņu kompleksu; investīcijas – 10 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" pabeidzis būvēt ārpus sprosta turētu dējējvistu novietņu kompleksu, kas tiks atklāts nākamtrešdien, 26. augustā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Balticovo" Iecavas ārpus sprostu dējējvistu novietņu kompleksā ir 400 000 vistu, katra novietne izbūvēta trīs stāvos. 

Projekta kopējās investīcijas pārsniedz 10 miljonus eiro, un tas realizēts divu gadu laikā. 

Svinīgajā novietņu kompleksa atklāšanā piedalīsies "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans, padomes priekšsēdētājs Valdis Grimze, komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps, kā arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!"), Lauku atbalsta dienesta direktors Ģirts Krūmiņš un citi.

KONTEKSTS:

"Balticovo" pērn martā sāka būvēt ārpus sprostiem turētu vistu kūtis. Toreiz uzņēmums norādīja, ka projekta kopējās investīcijas sasniegs astoņus miljonus eiro. Projekta pirmajā fāzē bija plānots uzbūvēt trīs kūtis – divas dējējvistu kūtis un vienu jaunputnu kūti.

"Balticovo" eksportē aptuveni 70% no saražotās produkcijas. Uzņēmuma ražotne un filiāles atrodas Iecavā, Madonā un Daugavpilī.

 2018. gadā "Balticovo" strādāja ar 48,669 miljonu eiro apgrozījumu un 5,374 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma 2019. gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir SIA "BCO", kam pieder 95,42% akciju, savukārt patiesie labuma guvēji ir Tatjana Poplavska un Valdis Grimze, vēsta LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti