Pusdiena

Pretrunīgi vērtē Babčenko «augšāmcelšanos»; Ukraina vēršas pret visiem kritiķiem

Pusdiena

Lielo pilsētu asociācija iebilst pret iecerēto ES fondu naudas samazinājumu

ASV un Ziemeļkoreja turpina sarunas, lai saglābtu abu valstu līderu samitu jūnijā

ASV tomēr pret ES varētu ieviest augstākas tērauda un alumīnija nodevas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV, visticamāk, tomēr ieviesīs paaugstinātās muitas nodevas pret Eiropā ražoto tēraudu un alumīniju.

Briselei un Vašingtonai tā arī nav izdevies atrast abpusēji pieņemamu risinājumu, lai uz Eiropas Savienības valstīm netiktu attiecinātas jaunās nodevas. Ir sagaidāms, ka ASV prezidents Donalds Tramps paziņos savu lēmumu jau ceturtdien vai piektdien. Muitas nodevas var negatīvi ietekmēt Eiropas valstu ekonomiku.

Pēdējās sarunas Parīzē starp Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisāri Sesīliju Malmstrēmu un ASV uzņēmējdarbības sekretāru Vilburu Rosu tā arī nav nesušas panākumus. Abi tikās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ikgadējās sanāksmes starplaikā.

Tādēļ Malmstrēma jau ir brīdinājusi Eiropas tērauda un alumīnija ražotājus, lai tie gatavotos sliktākajam scenārijam.

Proti tam, ka ASV prezidents Donalds Tramps ieviesīs 25% muitas nodevu tēraudam un 10% nodevu alumīnijam. Iespējams, ka tarifi būs zemāki. Tomēr Ross uzsver, ka šis solis nenozīmē sarunu pārtraukšanu, jo Eiropā jau tagad pastāvot daudz dažādu ierobežojumu Amerikas precēm. Turpretī Brisele uzstāj, ka Eiropa nav gatava runāt, kad tai tiek draudēts.

Ross arī brīdinājis Eiropas Savienību, ka tā nedrīkst ieviest pretpasākumus uz ASV jaunajiem muitas tarifiem, pretējā gadījumā tā būs atbildīga par tirdzniecības karu.

KONTEKSTS:

Iepriekš Trampa tērauda un alumīnija tarifi galvenokārt bija vērsti pret Ķīnu, ko viņš apsūdz par negodīgu tirdzniecības praksi. Ķīna aprīlī atbildēja, piemērojot jaunus muitas tarifus vairāk nekā 100 ASV precēm trīs miljardu dolāru vērtībā, tostarp cūkgaļai, vīnam un augļiem. Savukārt no idejas pret ES ieviest paaugstinātas muitas nodevas Tramps ir atteicies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti