ASV kompānija «Tesla» būvēs elektroautomobiļu rūpnīcu Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu uzņēmums "Tesla" Vācijā būvēs lielu elektroautomobiļu rūpnīcu. Kompānijas vadītājs Ilons Masks  nesniedz plašākus komentārus par projektu, savukārt Vācijas amatpersonas to nodēvējušas par atzinību valsts biznesa videi.

""Tesla" lēmums būvēt lielu automašīnu un akumulatoru rūpnīcu Vācijā ir liels panākums un labs Vācijas biznesa vides novērtējums. Pēdējos mēnešos bija ļoti intensīva sacensība starp vairākām Eiropas valstīm. Tas, ka Vācijai piešķirta šī iespēja, ir laba ziņa," sacīja Vācijas ekonomikas ministrs Pīters Altmaijers.

"Teslas" pārstāvji informē, ka jauno rūpnīcu plānots būvēt netālu no galvaspilsētas Berlīnes jaunās lidostas vienlaikus ar lielu dizaina centru. Kompānijas vadītājs arī piebilda, ka Vācija izvēlēta, pateicoties augsti attīstītajai inženierzinātnei.

Automašīnu un akumulatoru ražošanu Vācijā varētu sākt līdz 2021. gadam.

Savukārt Brandenburgas federālās zemes valdības pārstāvji uzsvēra, ka ražotne un ar to saistītie uzņēmumi varētu dot jaunu impulsu reģiona attīstībai un nodrošināt ar labi apmaksātu darbu 10 000 cilvēku. Sarunas ar ASV investoriem ilgušas pusgadu, un viena no reģiona priekšrocībām esot atjaunojamās enerģijas pieejamība.

Tikmēr autobūves eksperti skaidro, ka "Teslas" automobiļu ražošana Vācijā varētu veicināt arī "Volkswagen", "BMW", "Daimler" un citu Vācijas uzņēmumu inovācijas elektrisko automašīnu attīstībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti