Ašeradens: Ja energocenas paliks šajā līmenī, valdība būs gatava nākamziem sniegt atbalstu iedzīvotājiem 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ja energoresursu cenas saglabāsies pašreizējā līmenī arī nākamajā ziemā, tad valdība būs gatava sniegt energocenu atbalstu iedzīvotājiem arī nākamajā apkures sezonā. To Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība").

Ašeradens atzīmēja, ka valdība gatavojas nākamajai ziemai. Ja būs nepieciešams atbalsts iedzīvotājiem energocenu krīzes pārvarēšanai arī nākamajā apkures sezonā, tad tas tikšot sniegts. 

Tiesa, atbalstā pieejamais finansējums "iet samazinājuma virzienā", atzina Ašeradens. 

Tas nozīmē, ka pēc Eiropas Komisijas norādēm par sociāli atbildīgu atbalsta sniegšanu nākamajā apkures sezonā atbalsts tiktu sniegts tikai tiem iedzīvotājiem, kuriem tas ir visvairāk vajadzīgs, paskaidroja finanšu ministrs. 

Tāpat ministrs atklāja, ka 2023. gada valsts budžeta veidošanas procesā viena no trim galvenajām prioritātēm ir inflācijas seku mazināšana. 

"Kādā veidā kompensēt gan iedzīvotājiem, gan visai tautsaimniecībai kopumā augstā inflācijas līmeņa izraisītās sekas," piebilda ministrs. 

KONTEKSTS:

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gadā bija vērojams būtisks energoresursu cenu kāpums.

Tādēļ apstiprināja atbalstu energocenu krīzē iedzīvotājiem – daļēju kompensāciju apkurei, pensiju piemaksas, kā arī plašāku mājokļa pabalstu. 

Ministriju papildu finansējuma pieprasījumi 2023. gadam veido 2,23 miljardus eiro, neatkarīgo institūciju pieprasījumi – 36,8 miljonus eiro. Savukārt pieejamais finansējums jaunajām prioritātēm paredzēts 215 miljonu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti