Rīta Panorāma

Horvātijā gatavojas ierobežot viedtālruņu lietošanu skolās

Rīta Panorāma

Tapusi grāmata par brāļiem Andreju un Juri Žagariem

Gulbe: Visā Latvijā pārtikas cenas nav vienādas

Gulbe: Visā Latvijā pārtikas cenas nav vienādas

Ne visā Latvijā pārtikas produktu cenas ir vienādas, un pierobežā mazāki veikali pat rod veidus, kā tirgot lētāk nekā lielās veikalu ķēdes, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Jo lielāks uzņēmums, jo lielāki ražošanas apjomi, un attiecīgi vienu vienību var saražot lētāk. "Ja viņi ražo daudz, var saražot lēti un ne jau tikai eksportam, viņi arī vietējā tirgū var piedāvāt lētāk," skaidroja Gulbe, uzsverot, ka tāpēc ir vajadzīgas lielās, konkurētspējīgās rūpnīcas.

Tāpat ļoti būtiska ir veikalu konkurence, kas Latvijā ir maza. "Mums ir divas lielas ķēdes, viena – trešā, kas ienāca. (..) Mums vienkārši trūkst konkurences," sacīja Gulbe.

Viņa arī zināja stāstīt, ka Latvijas pierobežā mazākos veikalos cenas pat ir zemākas nekā lielo veikalu ķēdēs. Gulbe to saista ar zemo  pirktspēju: "Tas mazais veikaliņš droši vien ir optimizējis visu, ko vien var. Ja parunā ar tirgotājiem, daža mazā ciemata veikala apgrozījums ir mazāks par rīdzinieka vidējo algu."

Gulbe piebilda, ka visā valstī pārtikas cenas nav vienādas.

Viņasprāt, pircējiem būtu svarīgi atbalstīt mazos piemājas veikalus, lai tie spēlētu lielāku lomu kopējā tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti