Pašvaldībām pieejami 3,7 miljoni eiro elektrisko skolas autobusu iegādei 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi papildu uzsaukumu atklātai projektu atlasei pašvaldībām, aicinot pieteikties Atveseļošanas fonda (AF) finansējumam elektroautobusu iegādei skolēnu pārvadājumiem. Šim mērķim no fonda vēl ir pieejami 3,7 miljoni eiro, informēja CFLA.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā investīciju programma mērķēta izglītojamo mobilitātes un skolu tīkla sasniedzamības veicināšanai, vienlaikus ar ieguldījumiem bezemisiju transportlīdzekļos sekmējot publiskā sektora transporta "zaļināšanu" Latvijā.

Papildu uzsaukums projektu iesniegšanai tiek organizēts, lai izmantotu atlikušo fondu finansējumu – 3 714 189,83 eiro.

Plānots, ka ar pieejamo AF atbalstu  pašvaldības un to kapitālsabiedrības varēs iegādāties bezemisiju autobusus, tāpat ar AF finansējumu varēs ierīkot nepieciešamo uzlādes infrastruktūru. No AF tiks segtas visas projekta izmaksas 100% apmērā, izņemot pievienotās vērtības nodokli (PVN), projekta maksimālais AF finansējums – 666 660 eiro. Projektu īstenošanai atvēlēts laiks līdz 2025. gada beigām. 

Finansējumam var pieteikties Latvijas pašvaldības un to kapitālsabiedrības, izņemot Rīgu. 

Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 2023. gada 28. jūnijam. 

Projektu atlases pirmajā uzsaukumā jau apstiprināti projekti Saldus novada un Rēzeknes novada pašvaldībām, vēl 10 iesniegtie projekti tiks vērtēti atkārtoti pēc precizējumu iesniegšanas, savukārt tikko izsludinātajam uzsaukumam ir pieejams atlikušais programmai paredzētais finansējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti