«airBaltic» finanšu konsultantu izvēle – pirmā soļa speršana akciju kotēšanai biržā

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņojusi, ka izvēlējusies "STJ Advisors" un "Superia" par tās kopīgajiem neatkarīgajiem finanšu konsultantiem plānotajam uzņēmuma akciju sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO), informēja uzņēmums.

Finanšu konsultantu uzdevums ir neatkarīgi pārskatīt, konsultēt un uzraudzīt visu IPO procesu un tā vadību, kā arī vadīt un atbalstīt visas ieinteresētās puses, lai sasniegtu labāko iespējamo rezultātu.

Uz jautājumu par plānotajām izmaksām finanšu konsultantu piesaistei, lidsabiedrībā portālam LSM.lv norādīja, ka darījuma apmērs ir komercinformācija, ko saskaņā ar līguma nosacījumiem atklāt nevar.

"airBaltic" informēja, ka "STJ Advisors" ir neatkarīgais akciju kapitāla tirgus (ECM) konsultāciju uzņēmums, kura profesionāļi strādā visos lielākajos pasaules tirgos. "STJ" profesionāļiem ir pieredze konsultāciju jomā vairāk nekā 400 darījumos visā pasaulē, piesaistot vairāk nekā 500 miljardus eiro.

"STJ Advisors" sniedz neatkarīgas un specializētas konsultācijas akcionāriem un vadības komandām, lai uzlabotu pozicionēšanu, optimizētu izvērtēšanu un sasniegtu veiksmīgus rezultātus ECM darījumos visām ieinteresētajām pusēm.

"Superia" ir Baltijas finanšu konsultāciju pakalpojumu uzņēmums, kuram ir biroji Rīgā, Tallinā un Viļņā.

KONTEKSTS:

Vairākus gadus izskan iecere par Latvijas aviosabiedrības "airBaltic" akciju kotēšana biržā, ko varētu sākties ne ātrāk par 2024. gada vasaru.

"airBaltic" akcija kotēšana biržā būtu nozīmīga, lai valsts atgūt uzņēmumā ieguldītos nodokļu maksātāju līdzekļus. Atgūstot aviokompānijā ieguldīto, proporcionāli samazinātos arī valsts dalība lidsabiedrībā. 

Valsts "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīja aptuveni 300 miljonus eiro, kompensējot Covid-19 pandēmijā radītos zaudējumus. Valsts kontrole iepriekš secināja: arī pirms Covid-19 pandēmijas "airBaltic" finansiālā neatkarība jeb pašu kapitāla apjoms bijis zems, un tas pēdējos gados arvien samazinājies. Tāpēc revidenti neizslēdza iespēju, ka ieguldījums "airBaltic" pamatkapitālā būtu nepieciešams arī tad, ja pasaule nesaskartos ar Covid-19 pandēmiju.

Piecu līdz septiņu gadu laikā plānots atgūt valsts ieguldīto aviokompānijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti