Iesniedz tiesā «Baltic International Bank» likvidācijas pieteikumu; par likvidatoru lūdz iecelt Olavu Ceru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Banka, pamatojoties uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu anulēt "Baltic International Bank SE" licenci, iesniegusi pieteikumu tiesai par šīs likvidācijas procesa uzsākšanu, paziņojumā medijiem informēja Latvijas Banka.

Pieteikums trešdien, 15. martā, iesniegts Ekonomisko lietu tiesā, vienlaikus lūdzot tiesu lemt par bankas likvidatora, zvērināta advokāta Olava Cera, iecelšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pērn 12. decembrī atzina "Baltic International Bank" par finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai, iespējams, nonāks finanšu grūtībās un nolēma neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai un apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu šajā bankā.

Savukārt ECB šogad 10. martā anulēja "Baltic International Bank" licenci. Lēmums stājās spēkā 11. martā.

Šādā situācijā atbilstoši Kredītiestāžu likumam Latvijas Bankai ir pamats vērsties tiesā ar bankas likvidācijas pieteikumu un likvidatora iecelšanu.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam par kredītiestādes likvidatoru, atzīstot kredītiestādi par likvidējamu ar tiesas nolēmumu, var būt zvērināti advokāti, zvērināti revidenti vai komercsabiedrības, kuru pamatnodarbošanās veids ir audita pakalpojumi.

Olavs Cers kļūs par "Baltic International Bank SE" likvidatoru, ja viņu amatā apstiprinās tiesa.

KONTEKSTS:

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrita FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlējās turpināt darbu, norādot, ka bankai pašreiz pietiek kapitāla un nepieciešamības gadījumā tā gatava piesaistīt jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas lielākie akcionāri 2022. gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021. gada beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti