Eiropas Centrālā banka anulējusi «Baltic International Bank» licenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Eiropas Centrālā banka (ECB) šā gada 10. martā pieņēmusi lēmumu anulēt Latvijas Bankas tieši uzraudzītās "Baltic International Bank" licenci. Lēmums ir stājies spēkā sestdien, 11. martā, informēja Latvijas Bankā.

ECB lēmums pieņemts pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma.

FKTK padome pērn 12. decembrī ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". Tas darīts, rūpējoties par Latvijas finanšu sektora stabilitāti un bankas klientu interešu aizsardzību.

Ņemot vērā ECB lēmumu, Latvijas Banka sagatavos un iesniegs pieteikumu tiesai par "Baltic International Bank" likvidācijas procesa uzsākšanu un likvidatora iecelšanu.

Jau ziņots, ka no šā gada 1. janvāra FKTK ir integrēta Latvijas Bankā un saskaņā ar likumu Latvijas Banka ir FKTK tiesību un saistību pārņēmēja.

KONTEKSTS:

FKTK pērnā gada beigās atzina "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Tādēļ pieņemts lēmums apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank".

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrita FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlas turpināt darbu, norādot, ka bankai pašreiz pietiek kapitāla un nepieciešamības gadījumā tā gatava piesaistīt jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas lielākie akcionāri 2022. gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021. gada beigās bija devītā lielākā banka Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti