Dienas ziņas

"Kazanova" – pikanta izrāde pieaugušajiem

Dienas ziņas

20. starptautiskais masku festivāls Latvijā

Izrāde par kaisli, nodevību un garīgo tuvību

Uz Liepājas teātra eksperimentālās skatuves iestudēta «Nākamgad tai pašā laikā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ar vecuma ierobežojumu jārēķinās, apmeklējot jaunāko uzvedumu uz Liepājas teātra eksperimentālās skatuves koncertzālē “Lielais dzintars”. Tur vakar vakarā pirmizrādi piedzīvoja iestudējums “Nākamgad tai pašā laikā”, ko teātris neiesaka skatītājiem, jaunākiem par 14 gadiem.

Jauniestudējuma režisors ir Sergejs Ščipicins no Sanktpēterburgas, kura vārds Latvijas skatītājiem nav svešs. Viņš jau iestudējis pa vienai izrādei Rīgas Krievu teātrī un Valmieras teātrī.

Uz Liepājas teātra eksperimentālās skatuves iestudēta «Nākamgad tai pašā laikā»
00:00 / 03:56
Lejuplādēt
Jau trešo reizi režisors Sergejs Ščipicins ir atbraucis no Sanktpēterburgas, lai strādātu ar Latvijas aktieriem, un kopš pērnā gada decembra Liepājā kopā ar aktieriem iestudēja kanādiešu dramaturga Bernarda Sleida populārāko melodrāmu “Nākamgad tai pašā laikā”.

Lugas darbība notiek pagājušā gadsimta 50.–70. gados, kur divu cilvēku nejaušā iepazīšanās pāraug par tikšanās reizēm 24 gadu garumā, vienā tajā pašā datumā un vietā, neskatoties uz to, ka viņi tādā veidā krāpj laulātos draugus.

“Luga ir nedaudz vecmodīga, nedaudz no pagājušā gadsimta, un es nesapratu, kā to vispār iespējams iestudēt, man likās, ka viss šis stāsts vairs nav aktuāls.

Mani piesaista stāsti, kurus es nezinu, kā uztaisīt, tas ir režisora azarts,” atklāj Ščipicins.

Izrādes galvenie varoņi Džordžs un Dorisa satiekas sešas reizes – ik pēc pieciem gadiem. Viņi ļaujas mīlestībai, pārrunā vairākus jautājumus par dzīvi, bērniem, nāvi un laulību. Neskatoties uz to, ka lugā ir divi varoņi, izrādē spēlē četri aktieri. Izrādes laikā viņi savā starpā mainās lomām un katram ir iespēja iejusties galveno tēlu lomā.

“Pirmkārt, jau pats darbs, pati luga, pats stāsts, kurš ir ļoti aizkustinošs, ļoti mīļš, ļoti labi dialogi uzrakstīti. Aktieriem spēlēt šo darbu ir bauda un iedzīvināt to visu, ko Sleids ir uzrakstījis,” stāsta Liepājas teātra aktrise Laura Jeruma.

Aktieri ar mūsdienu skatījumu izspēlē situāciju, neatbalstot un nenosodot galvenos varoņus, vienkārši cenšas parādīt, cik dažāda var būt dzīve. Režisors, lai akcentētu izrādē atainoto laika periodu, pētījis mūzikas vēsturi un izvēlējies tolaik populārākās dziesmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti