Kultūras ziņas

Iemūžina vēl dzīvās lībiešu tradīcijas

Kultūras ziņas

Ērģeļmūzika pārtop koncertmeditācijās

Sākas Valmieras vasaras teātra festivāls

Sākas Valmieras vasaras teātra festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valmieras teātris ar pasākumu pie mākslas objekta, režisora Oļģerta Krodera ābeles, uzsācis savu 100. sezonu. Un no šodienas līdz 7. augustam pilsētā norisināsies jau 7. Valmieras vasaras teātra festivāls. Kā ierasts, izrādes notiks neparastās vietās un tām būs oriģinālas formas. Festivāla apmeklētāji varēs noskatīties deviņus iestudējumus, no kuriem seši ir jaundarbi, sākot no izrādēm bērniem līdz multimediāliem laikmetīgās mākslas projektiem.

Valmieras vasaras teātra festivālā spēles laukums ir visa pilsēta. Arī pats Valmieras teātris savā 100. sezonā būs visur. Neraugoties uz ēkas rekonstrukcijas darbiem, izrādes notiks teātra Apaļajā zālē, taps jauniestudējumi un teātris dosies viesizrādēs.

Valmieras vasaras teātra festivāla vadmotīvs ir brīvdomība – personības brīvība un radošā neatkarība. Izrāde "Rinda" analizē indivīda un sabiedrības attiecību modeļus. 

Eksperimentālā opera "Vēsā" top kā audiovizuāls ceļojums. Izrāde notiks jaunajā laikmetīgās mākslas telpā "Kurtuve". Tās pamatā dāņu rakstnieka Jerna Rīla stāsti par medniekiem, kuri dzīvo pilnīgā vientulībā. Idejas autore un scenogrāfe ir māksliniece Katrīna Neiburga, režisors Klāvs Mellis, horeogrāfe Kristīne Brīniņa. Muzikālo partitūru kopā ar Latvijas Radio kora dziedātājiem veido komponiste Anna Ķirse.

Izrāde "Tuvie Tālie" ir jauno mākslinieku Elīzas Dombrovskas un Kirila Ēča veltījums mājām un mītnēm. Iestudējums ir savas patības meklējumi, trausla un smalka iekšējo pārdzīvojumu atklāsme dzejā un mūzikā.

Tīrradnības un patiesības meklējumi underground mūzikā, kas tapusi pirms 20 un 30 gadiem, ir pamatā "Citu dziesmu svētkiem". Inokentijs Mārpls,"Baložu pilni pagalmi", "Hospitāļu iela" ir dažas no grupām, kuru mūziku aranžējuši seši komponisti. Lielkoncertā, ko režisē Mārtiņš Meiers, uzstāsies pūtēju orķestris "Rīga", apvienotie kori un  jaunie aktieri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti