Kultūras ziņas

Kultūras nozarei šogad par 30,1 miljonu eiro vairāk nekā pērn

Kultūras ziņas

Klajā nācis albums ar Kārļa Lāča mūziku

"Rīgas cirkam" jauna vadītāja

Rīgas cirka jaunā vadītāja: Vēl daudz jāstrādā, lai pieradinātu cilvēkus pie laikmetīgā cirka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Gaidot vēsturiskās mājvietas rekonstrukcijas noslēgumu, Rīgas cirks turpina attīstīties un popularizēt žanra laikmetīgos postulātus. Šīs ir arī vērtības, kuras vairāk nekā desmit gadus ir aizstāvējusi līdzšinējā stratēģiskās attīstības vadītāja Māra Pāvula. Tagad viņa darbu turpina kā Rīgas cirka valdes locekle.

No 3. janvāra Rīgas cirka vadītāju Lieni Pērkoni amatā ir nomainījusi Māra Pāvula, kas līdz šim bijusi cirka stratēģiskās attīstības vadītāja. Cirks, jo īpaši tā laikmetīgajās izpausmēs, viņai ir tuvs kopš studiju gadiem. Tādēļ šajā ziņā uzsākto Rīgas cirka kursu jaunā vadītāja turpinās attīstīt.

"Mums vēl joprojām ir ļoti daudz jāstrādā, lai pieradinātu cilvēkus pie laikmetīgā cirka, parādītu, ka

laikmetīgais cirks var būt mākslas žanrs, kas ir pieejams ne tikai bērniem, bet visdažādākajām paaudzēm, un no cilvēkiem, kas vēlas vieglu izklaidi, līdz cilvēkiem, kas vēlas sarežģītu konceptuālu piedzīvojumu.

Tas ir, es domāju, lielākais izaicinājums," uzsver Māra Pāvula.

Līdz šim Māra Pāvula daudz ir strādājusi pie Rīgas cirka starptautiskajiem projektiem. Arī šajā laukā darbs tiks paplašināts. Tomēr, ņemot vērā vietējās un Baltijas valstu cirka kopienas attīstību, lielāka uzmanība tiks pievērsta arī nedaudzajiem mūsu māksliniekiem.

Pāvula skaidro: "Šobrīd mūsu mērķis ir tiekties uz to, lai vismaz 30% no visiem māksliniekiem, kas tiek izrādīti, būtu no Latvijas un Baltijas valstīm. Māksliniekiem ir vajadzīgas lielas investīcijas infrastruktūrā – šobrīd ir atvērtas treniņu telpas, bet ar to nepietiek."

Vēl viens jauns izaicinājums jaunajai vadītājai ir vēsturiskās cirka ēkas renovācijas pirmā posma noslēgums. Pie vēlamās notikumu attīstības skatītāji zem ēkas kupola varētu atgriezties jau nākamā gada sākumā.

"Mans uzdevums ir mēģināt rast veidus, kā mēs varam turpināt šo būvniecību un nonākt pie tā, ka mēs būtu spējīgi izmantot Rīgas cirku pilnā apjomā, cik vien drīz iespējams, tikt arī pie savas teātra zāles, kas ir tiešām ļoti nepieciešama. Tāpēc būvniecības process un finansējuma piesaistīšana, lai varētu turpināt būvniecības procesu, tā noteikti ir galvenā prioritāte tuvākajā nākotnē," uzsver Pāvula.

Kā stāsta cirka vadītāja, jaunās telpas būtiski veicinās jau esošās cirka skolas attīstību un jaunu iestudējumu veidošanu. Līdz tam arī nākamajā gadā Rīgas cirks turpinās mūsu publiku iepazīstināt ar Eiropas zināmākajām trupām. Viesizrādes notiks VEF Kultūras pilī un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, kur jau marta sākumā uzstāsies jaunās maģijas apvienība no Francijas "32. novembris".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti