Rīgā ar monoizrādi viesosies Čulpana Hamatova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) 7.oktobrī notiks Čulpanas Hamatovas muzikālā monoizrāde „Stunda, kad ieplūsti dvēselē kā sargājošās rokās”, lsm.lv pavēstīja Pētera Avena fonda “Paaudze” direktors Igors Bass.

Izrādē piedalīsies arī saksofoniste Veronika Kožuharova un pianiste Poļina Kondratkova.

„Tā nav izrāde – tā ir mūsu kaismīgā vēlme dalīties ar iespēju aizbēgt no aukstās un nejūtīgās realitātes. Mūs „jaunās paaudzes” pārstāves – saksofonisti Veroniku Kožuharovu, pianisti Poļinu Kondratkovu un aktrisi Čulpanu Hamatovu – aiz rokas vedīs divas izcilas sievietes, divas izcilas dzejnieces – Marina Cvetajeva un Bella Ahmaduļina," stāsta Čulpana Hamatova.

Izrādē izskanēs krievu dzejnieču darbi „Māte un mūzika”, „Mūzikas stundas” un „Pasaka par lietu”.

Šāda dzejas un prozas lasīšana uz skatuves ir liela nekaunība, taču šo darbu dāvātais prieks pārspēj ikvienas bailes. Un, cieši aizverot acis, mēs tomēr ienirsim šajā brīnišķīgajā stihijā,” norāda aktrise.

Čulpana Hamatova ir viena slavenākajām un pieprasītākajām jaunajām aktrisēm mūsdienu Krievijā. Pēdējā laikā viņas vārds aizvien biežāk saistīts ar labdarības pasākumiem. Kopā ar Dinu Korzunu Čulpana organizēja fondu „Dāvā dzīvi”, kas sniedz palīdzību bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Daļa līdzekļu no izrādes biļešu pārdošanas tiks novirzīta Bērnu slimnīcas fondam Bērnu klīniskās universitātes Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

“Katram, kurš apmeklēs koncertu, būs iespēja nesavtīgi palīdzēt. Katra iegādātā biļete būs sirdsdarbs ar nenovērtējamu virsvērtību. Visi kultūras notikumi, kuriem šogad sniedzam atbalstu, palīdz iecerei veikt pilnvērtīgu Hematoonkoloģijas nodaļas remontu, ziedojot tam daļu no biļešu ieņēmumiem,” akcentē fonda direktors Igors Bass.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti