Rēzeknes profesionālā latviešu teātra trupa uzsākusi otro sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šoruden jau otrā sezona ir sākusies Rēzeknes profesionālajam latviešu teātrim, kas pievienojies, līdzšinējam krievu teātrim “Joriks”. Jauno latviešu teātra sastāvu veido trīs aktieri, kuri nesen pabeiguši Latvijas Kultūras akadēmiju.

Intervija ar Ivetu Graudiņu un Kārli Tolu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Pirmā sezona latviešu profesionālajam teātrim sākusies veiksmīgi, teātris ar savu darbību ir pamanīts Latvijas kultūras vidē.

Pērn latviešu teātra “Joriks” iestudētā izrāde “Drebošā telts” ir nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai kategorijā “Gada izrāde bērniem vai pusaudžiem”, ko iestudēja režisore Inga Tropa. Šo izrādi novembrī, dažas dienas pirms “Spēlmaņu nakts” būs iespēja redzēt arī skatītājiem Rīgā.

"Pagājušajā sezonā mēs tā kā ieskrējāmies. Bija daudz kas jauns. Bija jāpierod gan pie pilsētas, gan pie citas auditorijas, kas nebija radusi šādu teātri baudīt pirms tam," saka aktieris Kārlis Tols.

Kā stāsta Tols, ar katru nākamo izrādi trupa jutusies aizvien drošāk. Veiksmīga, pēc viņa domām, bijusi arī izrāde "Divi brāļi".

"Ir tāda sajūta, ka vilciens ir ieskrējies un uzņēmis apgriezienus," atzīst aktieris.

"Pagājušajā rudenī, kad tika izveidota teātra profesionālā trupa Rēzeknē, tad, protams, pirmkārt, bija vēlme paplašināt profesionālā teātra piedāvājumu gan Rēzeknes, gan visa reģiona skatītājiem, jo Latgalē, saprotams, ir Daugavpils teātris - tur ir tā niša aizpildīta, bet Rēzeknē ir "Gors" ar lielisku mūzikas piedāvājumu," skaidro Iveta Graudiņa, norādot, ka mērķis bijis izveidot regulāru teātra piedāvājumu, kā arī, "veidojot repertuāru, pievērst uzmanību tam, lai būtu izrādes dažādām skatītāju auditorijām".

Arī šogad teātris paredzējis divas izrādes bērniem. Izrādi "Ezis, kurš mīlēja slepeni" vismazākajiem skatītājiem iestudē Paula Pļavniece. Ar otru izrādi nākamā gadā Rēzeknē atgriezīsies Inga Tropa. Tā būs izrāde bērniem un jauniešiem.

Ka stāsta Iveta Graudiņa, ja krievu trupa audzinājusi savus skatītājus jau kopš 1990.gadiem, tad latviešu trupa ir jaunpienācēji teātrī, tāpēc "jāpiepūlas vēl krietni".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti