Rīta Panorāma

Olšteins prognozē plašas diskusijas par VARAM un EM

Rīta Panorāma

Dombrovskis: jaunizveidotajai koalīcijai būtu jāturpina darbs arī pēc Saeimas vēlēšanām

Rešetins debitē kā režisors

Rešetins par debiju režijā: Tik radošu procesu neesmu baudījis gadiem ilgi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Tik radošu darba procesu es neesmu baudījis gadiem ilgi," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" par savu pirmo režijas darbu atzīst Dailes teātra aktieris Intars Rešetins.

Dailes teātra aktieris Intars Rešetins debitēs kā režisors ar izrādi „Nakts vēl nav galā" radošo meklējumu ciklā „Brīvā skatuve". Viņš pats tulkojis no angļu valodas un dramatizējis Meisija Tadjedina filmas „Pagājusī nakts" scenāriju. Un skatītājus ar kino piesātināto atmosfēru provocēs atbildēt arī uz jautājumu – vai meli var būt nevainīgi un kā rodas iekāre?

„Pagaidām es esmu aktieris-students," Rešetins atbild uz LTV „Rīta Panorāmas" jautājumu, kas viņš ir vairāk – aktieris vai režisors. „Kultūras akadēmijas maģistratūrā mācos režiju pirmajā kursā."

Rešetins stāsta, ka izlēmis, jau studējot, mesties režijas lauciņā ar savu aktiera pieredzi, jo tādējādi viņš nošaujot vairākus zaķus ar vienu šāvienu.

Es uzreiz esmu procesā, profesionālā vidē ar profesionāliem aktieriem, un es uzreiz saprotu, kas man vēl trūkst," atklāj Rešetins.

Agrāk aktieris domājis, ka esot par jaunu režijai, tāpēc sagaidījis, kad ir pāri Jēzus vecumam un arī dzīves pieredze ir lielāka.

Veidojot izrādi, režisora mērķis ir bijis ļaut skatītājiem identificēties, ieraudzīt sevi un likt aizdomāties par risinātajām tēmām. Izrāde pati atbildes nesniedz.

„Pie atbildēm skatītājam būs jānonāk pašam," uzsver Rešetins.

Kā vēstīts, romantiskās drāmas „Nakts vēl nav galā", kas veidota pēc Meisijas Tadjedinas filmas „Pagājusī nakts" motīviem, pirmizrāde paredzēta 9.janvārī Dailes teātra Kamerzālē.

Tik radošu darba procesu es neesmu baudījis gadiem ilgi," atzīst režisors, stāstot par kino un teātra savstarpējās ietekmes tendenci. „Esmu pilns ar enerģiju. Man tas patīk. Nezinu, kāds būs gala rezultāts, bet tas man bija laimes pilns brīdis."

Runājot par nākotnes iecerēm, Rešetins skaidro, ka vispirms vēloties pabeigt augstskolu, taču ar Dailes teātra vadību ir pārrunātas ieceres.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti