Neparastā vakarā satiekas Upīša stāstu varoņi un improvizācijas teātra aktieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā 24.novembrī neparastā radošā vakarā satiksies Upīša prozas varoņi un improvizācijas teātra meistari.

Arturs Skutelis par izrādi "Pēc Upīša"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Muzejā ar izrādi “Pēc Upīša” uzstāsies improvizācijas teātris “Tea Tree”, kuram muzejs lūdzis iedziļināties Upīša tēlu pasaulē un caur tiem veidot jaunu stāstu.

Aktieri izvēlējušies četrus Upīša tēlus: Elzu Pūpols no romāna “Sieviete”, Oļģertu Kurmi no romāna “Smaidoša lapa”, Jāni Robežnieku no “Robežnieku cikla” un Skrīvera palīgu no mazāk zināma Upīša darba - “Stāsta par mironi”, atklāj sadarbības ieceres autors, Upīša muzeja speciālists Arturs Skutelis.

“Mums ir četri tēli, kuri izrādē “Pēc Upīša” satiekas pēc Andreja Upīša bērēm un pārrunā, ko darīt ar savu radītāju, kā pret viņu attiekties. Bet centrālais jautājums, vismaz ģenerālmēģinājumā, šķiet, ir tāds: vai stāstu un romānu varoņi ir spējīgi un tiesīgi pārkāpt Upīša radītajai pasaulei un izveidot savu stāstu? Protams, cauri iet motīvi arī no paša Upīša, jo izrādē ir Elza Pūpols, kura mēģina savaldzināt Oļģertu Kurmi, savukārt Jānis Robežnieks grib savaldzināt viņu... Zinot iepriekšējās “Tea Tree” improvizācijas teātra izrādes, varu teikt, ka šī laikam ir nopietnākā, kādu viņi ir sagatavojuši,” stāsta Skutelis.

 

Izrādi spēlēs: Mairita Strūberga, Artūrs Jenots, Artis Volkovs un Vilhelms Karlsons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti