Kultūras ziņas

Ar izstādi "Estampi nedeg" aicina atbalstīt Tatjanu Krivenkovu

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Liepājas teātris ar pirmizrādi noslēdz 115.sezonu

Liepājas teātris ar pirmizrādi «Līnenas skaistumkaraliene» noslēdz sezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvojis britu dramaturga Mārtina Makdonas lugas "Līnenas skaistumkaraliene" iestudējums Dž.Dž.Džilindžera režijā. Ar šo izrādi, ko režisors nodēvējis par skumju komēdiju, slēgta Liepājas teātra 115. sezona.

Liepājas teātrī iestudētā "Līnenas skaistumkaraliene" ir stāsts par pusmūža sievietes Morīnas un viņas mātes Megas toksiskajām attiecībām. Abas dzīvo nelielā ciematiņā Īrijā, dienas pavadot pārmetumos vienai pret otru. Līdz kādu dienu ciematiņā uzrodas liktenīgais vīrietis Pato, dodot Morīnai patiesu cerību uz laimi.

Aktrise Inese Kučinska, kas izrādē spēlē Morīnu, atzīst: "Man tā ir ārkārtīgi interesanta pieredze, ļoti interesanta pieredze, kaut kas tāds raganiski hananisks, kaut kāds mikslis, un man joprojām ir interesanti, ja mani loma izaicina – lai cik tas būtu grūts process, es gūstu gandarījumu no tā."

Pato lomā izrādē iejūtas aktieris Kaspars Gods. Viņš stāsta: "Tas Makdona pašiem baigi patīk, bet skatītāji ir tādi baigi dīvaini – tad nāk, tad nenāk, un nesaprot – jāsmejas vai nav jāsmejas, jo tie joki ir diezgan tādi… uz robežas, kad par to var smieties, bet kā tad tu teātrī tā smiesies, ja tu smuki esi saģērbies."

Liels izaicinājums – nepilnus 40 gadus vecam vīrietim iejusties vismaz divreiz vecākas sievietes ādā – ir mātes Megas lomas atveidotājam Mārtiņam Kalitam, kuram gan jau iepriekš bijusi pieredze tēlot epizodisku sievietes lomu izrādē "Šekspīrs".

"Ļoti sarežģīti. Ļoti. Pirmkārt, domāšanas atšķirība. Te jau tomēr ir baigais skatuves laiks viņai, un tas emocionālais kāpums ir daudz augstāks – tas diapozons," teic aktieris.

Ar šo izrādi arī tika slēgta Liepājas teātra 115. sezona, uz kuru atskatoties, teātra vadītājs Herberts Laukšteins divkārt pieminēja ciparu deviņi – ir bijuši deviņi jauniestudējumi, kā arī lielākais šīs sezonas ieguvums – teātra trupu papildinājuši deviņi jauni Liepājas Universitātē aktieru kursu beigušie skatuves mākslinieki.

"Ja es tā lietotu vārdu "izaicinošākais" iestudējums, tad tie bija "Grimmi" un jā, šo izrādi diezgan interesanti uztvēra gan skatītājs – ļoti polāri – no pilnīgas nepatikas līdz pilnīgai sajūsmai, un tieši tāpat arī teātra kritika – no noraidījuma līdz pilnīgai sajūsmai," par aizvadīto sezonu saka Herberts Laukšteins.

Lielākais zaudējums esot saraustītā sezona – kovida ietekmē slēgtais teātris, krietni ierobežotais skatītāju skaits zālē, kā arī pandēmijas izraisītais domino process, kad viens inficēts aktieris aplipināja vēl virkni citu. Sezona liepājniekiem noslēdzas tikai nosacīti – jau augustā gaidāms koncetruzvedumu cikls "Vasaras vakari Liepājas teātrī".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti