Latvijas Nacionālā opera un balets piedāvās digitālo izrāžu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB), sākot no 20. marta, aicina uz “Piektdienas un sestdienas vakaru Operā”. Turpmākās četras nedēļas katru piektdienas un sestdienas vakaru LMT Viedtelevīzijā un “LMT Straumē” varēs skatīties kādu operas vai baleta iestudējuma ierakstu, kas būs pieejams 48 stundas, medijus informē LNOB pārstāvji.

Pie katras pārraides būs pieejams arī operas vēsturnieka Mikus Čežes video komentārs par gaidāmo izrādi.

Piektdien, 20. martā, no pulksten 19.00 būs skatāma Džakomo Pučīni opera “Manona Lesko” ar pasaulslaveno lietuviešu soprānu Asmiku Grigorjanu titullomā

 un Sergeju Poļakovu de Grijē lomā. Manonas brāļa lomā – Jānis Apeinis, Žeronta lomā – Krišjānis Norvelis.

Iestudējumu veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš, režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Keita, video māksliniece Katrīna Neiburga, dramaturgs Mikus Čeže, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, kustību režisore Elita Bukovska.

“Manona Lesko” ir Džakomo Pučīni trešā opera, kas tapusi pēc abata Prevo darba “Stāsts par kavalieri de Grijē un Manonu Lesko” motīviem. Opera guva lielus panākumus un pavēra komponistam ceļu uz pasaules nozīmīgāko teātru skatuvēm. Režisore Ināra Slucka, interpretējot šo Pučīni meistardarbu, galveno uzmanību pievērš abata Prevo ieskicētajai problēmai –  tam, ko lielas kaislības spēj izdarīt ar cilvēku. Izspēlējot šo mīlasstāstu mūsdienās, režisore maina nevis operas saturu, bet gan akcentē tajā būtisko. 

Sestdien, 21. martā, no pulksten 19.00 ciklā būs skatāma Žorža Bizē opera “Karmena”.

Šajā iestudējumā titullomu atveido Ramona Zaharija, kas 2020./2021. gada sezonā Karmenas lomu interpretēs Metropoles operā Ņujorkā, Dona Hosē lomā – Dmitrijs Golovņins, Eskamiljo lomā – Jānis Apeinis, Mikaēlas lomā – Laura Teivāne. Iestudējumu veidojuši diriģents Jānis Liepiņš, režisore Marija Eva Sinjerola, scenogrāfs Fabjēns Tenjē, kostīmu māksliniece Yashi, gaismu mākslinieks Filips Bertomē, video mākslinieks Artis Dzērve, hiphopa horeogrāfiju veidojis Guntis Spridzāns kopā ar dejotājiem.

Žorža Bizē šedevrs “Karmena” ir viena no visu laiku populārākajām operām. Franču režisores Evas Marijas Sinjerolas interpretācijā šīs operas darbība norisinās mūsdienu lielpilsētas nomalē – vietā, kur cilvēkus no ārpasaules izolē betona konstrukciju arhitektūra. Šajās netīrajās sienās, kur izsekošana un uzmācīgi skatieni liek sievietēm dzīvot bailēs, Karmena atļaujas būt brīva. Sievietes viņu apbrīno un ienīst, vīrieši iekāro un nosoda.

Turpmākā “Piektdienas un sestdienas vakaru Operā” programma tiks izsludināta katras nedēļas sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti