Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Markševicu un Jenny May

Rīta Panorāma

Rīgā notiks pirmais dzīvnieku aizsardzībai veltīts gājiens

intervija ar Daigu Gaismiņu-Šiliņu

Jau 25. reizi pasniegs «Spēlmaņu nakts» balvas teātra mākslā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nacionālajā teātrī šodien, Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, jau 25. reizi pasniegs “Spēlmaņu nakts” balvas aizvadītās sezonas labākajiem teātra māksliniekiem un izrādēm.

“Teātra naglas” sadalīs 16 kategorijās, bet par mūža ieguldījumu suminās Nacionālā teātra aktrisi Māru Zemdegu un Dailes teātra aktieri Gunāru Placēnu. Ceremonijas tiešraidi īsi pēc deviņiem vakarā translēs arī Latvijas Radio un Latvijas Televīzija; tai līdzi varēs sekot arī portālā LSM.lv un sabiedrisko mediju atskaņotājā “RePlay.lv”.

Ceremonijas režisors šogad ir Gundars Silakaktiņš. Kā iepriekš atzina šā gada “Spēlmaņu nakts” žūrijas priekšsēdētāja Edīte Tišheizere, aizvadītā sezona izcēlusies ar ļoti spilgtiem aktierdarbiem un lielu latviešu dramaturģijas īpatsvaru.

“Man liekas, ļoti sen nav bijis, ka trešā daļa ir par latviešiem, latviešu vārdā, latviešu mentalitātē. Un ļoti daudz no tā ir tieši par mūsdienām. Varētu teikt, ka latviešu teātris pievēršas beidzot dzīvei, kas notiek šeit un tagad, un tām problēmām, kas ir šeit un tagad. Turklāt ļoti dažādos un brīžam ļoti dziļos aspektos – gan no psiholoģijas, gan politikas, gan sociālā aspekta,” stāsta Tišheizere.

Edīte Tišheizere raksturo "Spēlmaņu nakts" sezonu
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

“Man liekas ļoti būtiski, ka tajā piedalās ļoti daudz jaunu cilvēku un ka latviešu dramaturģijā pirmkārt tiek risinātas problēmas, kas mūsu vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu brīvajā Latvijā joprojām nav atrisinātas. Otrs – vairākās izrādēs jaunie režisori, un tas man liekas būtiski, atgriežas pie vēstures un mēģina tos pavedienus šķetināt maksimāli objektīvi, nenostājoties upura pozā un mēģinot vēsturē atrast to pamatu, uz kura atsperties un iet tālāk,” uzskata žūrijas priekšsēdētāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti