Panorāma

M.Barišņikovs atkal uzstājas Rīgā!

Panorāma

Brazīlija gatavojas svētkiem

Barišņikovs: Es pārdzīvoju par Latviju

Barišņikovs: Latvija ir jauna valsts, par kuru pārdzīvoju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan dejotājs Mihails Barišņikovs jau daudzus gadus dzīvo ārpus Latvijas, viņam pret to ir saglabājušās siltas jūtas un mākslinieks neslēpj, ka pārdzīvo par to.

Vaicāts, vai viņa attieksme pret Rīgu ir mainījusies līdz ar gadiem, viņš atbild: „Nē, nekas nav mainījies. Man ir pavisam cita attieksme pret Rīgu kā pieaugušam cilvēkam, drīzāk kā vecam cilvēkam. Man gan nekad nav bijusi nostalģija Rīgas sakarībā, tāpat kā attieksmē pret Krieviju”.

„Tāpēc es drīzāk esmu pasaules cilvēks, ja varu sevi pieskaitīt pasaules cilvēku kontingentam, bet es pārdzīvoju par Latviju.

Latvija ir jauna valsts, es to atbalstu. Es ceru, tā nostiprināsies un pacelsies visaugstākajā līmenī starptautiskajās attiecībās. Ka nostiprinās savas robežas un pašcieņu,” viņš piebilst.

Jau vēstīts, ka Rīgā ieradies Mihails Barišņikovs, lai trešdien, 3.augustā, kāptu uz Latvijas Nacionālās operas skatuves monoizrādē “Vēstule cilvēkam”, kas veltīta slavenajam dejotājam Vāclavam Ņižinskim.

Savā slavas virsotnē Vāclavs Ņižinskis (1889-1950) tika atzīts par vienu no izcilākajiem Rietumu kultūras baleta māksliniekiem. Ņižinskis bija arī slavenās Sergeja Djagiļeva Krievu baleta trupas dalībnieks un modernā baleta horeogrāfijas pamatlicējs. Viņa sākotnējie darbi ir “Fauna diendusa” un “Svētpavasaris”. Trešajā gadu desmitā Ņižinskim sākās garīgas problēmas, tādēļ viņa dienasgrāmatas, kas tapušas laikā no 1919.gada 19.janvāra līdz 4.martam dokumentē un izgaismo jaunā vīrieša garīgās veselības sabrukumu.

“Vēstule cilvēkam” pirmizrādi piedzīvoja pērn Spoleto, Itālijā, šogad tā turpina pasaules turneju, kurā iekļauta arī Barišņikova dzimtā Latvija. Izrādi Rīgā varēs skatīt piecus vakarus pēc kārtas - no 3. līdz 7.augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti