Dienas ziņas

Top japāņu un latviešu mākslas darbs

Dienas ziņas

Īsteno sapni par kūkotavu

Koncerts iedvesmai un augstākiem mērķiem

Koncerts iedvesmai un augstākiem mērķiem – Auces Mūzikas skola sadarbojas ar E.Dārziņa Mūzikas vidusskolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai iedvesmotu audzēkņus jaunām idejām un augstākiem mērķiem, Auces Mūzikas skolas pūšamo un stīgu instrumentu klases audzēkņi pērn uzstājās kopīgā koncertā ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestri. Tagad draudzība sākta arī ar Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēkņiem. Auces Kultūras namā aizvadīts pirmais kopīgais koncerts.  

Auces Mūzikas skolu vairāk nekā sešdesmit gadu pastāvēšanas laikā absolvējuši aptuveni 700 audzēkņi.

Atpazīstamākā allaž bijusi pūšamo instrumentu spēles grupa, kur pamatu muzikālajai karjerai guvuši arī vairāki šodien zināmi mūziķi.

“Skola nav liela, bet cenšamies. Pūtēju nodaļa ir izvirzījusi vairākus audzēkņus, kas jau spēlē Nacionalo bruņoto spēku orķestrī, un ir tas mērķis motivēt arī sitamo instrumentu klases audzēkņus sasniegt aizvien labākus rezultātus,” saka Auces Mūzikas skolas direktors Intars Grīnbergs.

Lai mērķi īstenotu, pagājušā gadā uzsākta sadraudzība ar Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas sitaminstrumentālistiem. Šoreiz sitamo instrumentu spēlētāji vienojušies  arī kopīgā koncertā.

“Jā, nedaudz iespringām. Trenējāmies, un tagad iznāk ļoti labi. Viņi ir vecāki un nedaudz labāki. Viņi spēlē ļoti ātri, bet tas ir ok. Ir kur tiekties,” atzina Auces Mūzikas skolas audzēknis Ričards Liepiņš-Melnis.

Vairāk nekā stundu Auces Kultūras namu pieskandina un pierībina gan valši, gan prelūdijas, gan uvertīra no operas, gan arī pavisam vienkāršas dziesmiņas.

Kā atzīst Dārziņa skolas pedagoģe Dzintra  Knābe, viņi neesot atbraukuši sacensties, bet gan iedvesmot auceniekus smelties jaunas idejas un apgūt jaunus spēlēšanas paņēmienus.

Lielākās skatītāju ovācijas izsauca kopējais priekšnesums, kurā  uzstājās gan abu skolu audzēkņi, gan sitamo instrumentu pedagogi. Gan aucenieki, gan rīdzinieki atvadījās ar pārliecību, ka  pirmais kopīgais koncerts noteikti nepaliks pēdējais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti