Kultūras ziņas

Rīgā satiekas 10 000 koristu no visas pasaules

Kultūras ziņas

Operas zvaigzne starp estrādes spīdekļiem

Pirmizrādi piedzīvojis uzvedums "Tiltiem pāri"

Uzvedumā «Tiltiem pāri» satiekas dažādu valstu kori, pašmāju dejotāji un skeitbordisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vai esam gatavi pieņem atšķirīgo, uzbūvēt tiltu starp šķietami nepārvaramām plaisām un to aizpildīt ar mīlestību – šādus pārdomas rosinošos jautājumus vakar vakarā skatītājiem uzdeva lielkoncerta “Tiltiem pāri” veidotāji. Koncerts veidots kā multimediāls uzvedums, kurā satikās dažādu valstu kori, mūsu pašu dejotāji, orķestri un pat skeitbordisti. Divas atšķirīgās pasaules iemiesoja dziedātāji Aminata Savadogo un Daumants Kalniņš, kam šis uzvedums arī bija zināmu tiltu šķērsošana.

Igauņu rotaļu dziesma, leģendārā Saimona un Garfunkela septiņdesmito gadu superhits un pavasara pārvērtības krievu mēlē – tik dažādi labākie bērnu un jauniešu kori no sešām valstīm skatītājiem "Arēnā Rīga" multimediālā uzvedumā "Tiltiem pāri" pavēra durvis uz savu kultūru un izdziedāja stāstu par tiltiem, kas mūs visus vieno. Tāpēc simboliski, ka visi dziedātāji vienlaikus ir uz skatuves – arēnas centrā izveidotas mēles, uz kuras plecu pie pleca ar citām tautām gaida savu iznācienu.

Multimediālajā uzvedumā īpaša loma mūsu dziedātājiem Aminatai Savadogo un Daumantam Kalniņam, kuri stāstā pretnostata divas atšķirīgas pasaules – urbāno vidi un dabu.

"Man likās, ka es esmu līdzīga varonim no filmas “Apokalipto”, tā bija filma par indiāņiem un, man liekas, ka man ir tieši tāda pati frizūra un grims," stāstīja dziedātāja Aminata Savadogo.

"Šajā stāstā doma par vienotu pasauli – cilvēki bez robežām, tiltiem pāri, kad mēs pārsniedzamies pāri kaut kādām reālām lietām, sadzīviskām problēmām, rasu atšķirībām, uzskatu atšķirībām," teica Daumants Kalniņš.

Abi dziedātāji, kuriem Ulda Marhilēviča un Guntara Rača jaundarbs “Tiltiem pāri” ir pirmā nopietnā satikšanās uz skatuves, neslēpj, ka arī pašiem nav sveša sajūta, par kuru vēstīts uzvedumā.

Skatītāji uz skatuves redzētajam, kur netrūka ne mistisku tēlu, dejotāju un pat skeitbordistu, veltīja ovācijas. Tiem, kuri uzvedumu neredzēja ceturtdien, 20. jūlijā, Latvijas Televīzijas ēterā, ir iespēja gandrīz divu stundu ilgo lielkoncertu noskatīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti