Kultūras ziņas

Publiskots krimināldrāmas "1906" tīzeris

Kultūras ziņas

Citāds Dons Žuans Valmieras teātrī

"Bel Suono" – trīs flīģeļu maģija

Trīs flīģeļu maģija Kongresu namā: Rīgā koncertē «Bel Suono»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trešdienas vakarā Rīgas Kongresu namu piepilda mūzika, ko uz trim klavierēm izpilda trīs mūziķu sešas rokas jeb pianistu trio “Bel Suono”. Rīgas publikai tiek solīts ceļojums klasiskās un populārās mūzikas pasaulē, piedāvājot Vivaldi, Bēthovena un Štrausa, Fredija Merkūrija un Eltona Džona skaņdarbu interpretācijas.

Kā atklāja pianists Vasilijs Opaļevs, veidojot programmu, mūziķi skaņdarbus izvēloties pirmkārt paši pēc savas gaumes. 

“Sanākam kopā un klausāmies, un cits ar citu, arī ar producentu, apspriežam un pieņemam gala lēmumu. Nenoliedzami, ņemam vērā arī publikas gaumi, tomēr tā nav noteicošā,” teica Opaļevs. 

Tiek izpildīta ne tikai mūsdienu vai populārā mūzika, bet arī džezs un rokmūzika. 

“Tā vai citādi, visiem skaņdarbiem ir pieejamas notis, proti, tie visi ir pierakstīti mūzikas valodā, tāpēc mums atliek vien pielāgot šos pierakstus klavierēm,” skaidroja pianists Antons Mosenkovs. 

Mūziķi ved līdzi arī savus instrumentus, jo reti kurai koncertzālei ir trīs vienādas klavieres ar kvalitatīvu skanējumu. 

Vasīlijs Opaļevs, Kirils Guščins un Antons Mosenkovs ir ieguvuši izglītību dažādās mūzikas augstskolās, un visi ir neskaitāmu Krievijas un starptautisko konkursu laureāti. Mūziķiem piemīt lieliskas kompozīcijas un improvizācijas iemaņas. 

“Bel Suono” ir unikāls projekts, oriģināls mūsdienu tehnoloģiju un klasiskās mūzikas kultūras savienojums. Tas ir pavisam jauns skatījums uz pasaules klasikas šedevriem, izpildīts oriģinālos autoraranžējumos. 

Klasiskie skaņdarbi mūziķu izpildījumā skan ļoti mūsdienīgi, tādēļ klausītājus, kas tos vēl nepazīst, gaida īsts atklājums klasiskās mūzikas pasaulē, bet klasikas cienītāji dzirdēs neparastas iemīļoto kompozīciju interpretācijas. 

“Bel Suono” ar lieliem panākumiem koncertē gan Krievijā, gan ārpus tās. 2017. gadā piepildījies mūziķu liels sapnis. Kolektīvs uzstājies vienā no Maskavas prestižākajām zālēm – “Crocus City Hall”, un biļetes uz šo koncertu bija pilnībā izpārdotas. Ar tikpat lielu sajūsmu mūziķus sagaidīja Vācijā un Monako, Maltā un Bulgārijā, Austrijā un Šveicē. Tuvākajos kolektīva plānos ir koncerti Ķīnā, Izraēlā un citās valstīs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti