Kultūras ziņas

"Lielais Kristaps" ir sācies!

Kultūras ziņas

Izrāde par deviņdesmito gadu melno biznesu

Pasaulē ātrākais pianists Pīters Benss Rīgā

Pianists Pīters Benss: Klavieres ir stilīgs instruments

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdienas vakarā ar koncertu Rīgā viesojās pianists un par klaviermūzikas fenomenu sauktais ungāru komponists Pīters Benss, kurš pēc koncerta Rīgā atzina – viņš vēlas parādīt, ka klavieres ir stilīgs, nevis stīvs instruments. 

Tas viņam atnesa pasaules slavu, un šobrīd tiešsaistes platformā “Youtube” Pītera veidotās kaverversijas Maikla Džeksona, grupu “Queen” un “The Beatles” dziesmām sasniegušas simtiem miljonu skatījumu. Otrdien tās dzīvajā izpildījumā pirmo reizi bija iespēja baudīt arī klausītājiem Latvijā. Koncertos mūziķis iesaista visas instrumenta detaļas, lai maksimāli parādītu klavieru iespējas. 

“Piedalīšanās savulaik Ginesa rekorda uzstādīšanā vairāk notika joka pēc, nezinu, kas būs nākamais,” atklāja Pīters Benss. “Bet es to nevērtēju kā lielu sasniegumu, jo tam nav nekāda sakara ar mūziku.”

Viņš pastāstīja, ka nepārtraukti meklē jaunas instrumenta skaņas – piemēram, koncertos izmanto arī pedāli, ko parasti lieto ģitāristi, izdomājot, kā to savienot ar klavierēm. “Izklausās, it kā spēlētu ģitāru,” viņš teica. 

Arī skatītāji neslēpa aizkustinājumu un sajūsmu – uz koncertu bija sapulcējušies apmeklētāji gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Viņi atzina – klavieru iespējas Benss izmanto maksimāli, un dzirdēto koncertu atzina par satriecošu.  

“Man ļoti patīk izzināt dažādās iespējas, ko vien var paveikt ar klavierēm. Šis ir viena cilvēka šovs un orķestris, tāpēc vēlos parādīt maksimāli iespējamo un to, ka šis instruments var būt stilīgs, interesants jauniešiem un ka nav tikai viens stīvs veids, kā to spēlēt,” atklāja Benss. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti