Rēzeknē 16 skolu ansambļi sniedz Adventes koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

“Ar gaismu un mīlestību” ar šādu nosaukumu un vadmotīvu piektdien uz Adventes koncertu aicina kopumā 16 Rēzeknes pilsētas skolu vokālie un instrumentālie ansambļi, kas kopā gan no latviešu, gan krievu skolām Ziemassvētkus ieskandināt sanāk pirmo reizi.

“Centāmies no sākuma radīt noskaņu sev, lai tā ir mūsos. Šo gaišuma noskaņu mēs radīsim citiem cilvēkiem, lai arī viņiem kļūst gaišāks, jaukāks, un, lai patīkamāk ir sagaidīt Ziemassvētkus,” par Rēzeknes pilsētas skolu mūzikas kolektīvu sagatavoto Adventes jeb Ziemassvētku ieskaņu koncertu “Ar gaismu un mīlestību” stāsta viena no Rēzeknes 1.vidusskolas meiteņu vokālā ansambļa “Noskaņa” dalībniecēm.

Viņas kopā dziedot jau sesto gadu un Adventes laika dziesmas visas esot sirdij tuvas

“Katra mīļa, katra rada savu noskaņu un katrai dziesmai vajag savu emociju, katrai vajag atdot visu. Šī, ko mēģinājāt? Kas tā par emociju bija? Pilnīgs gaišums, ļoti gaiša dziesma, iedvesmo... Ziemassvētki brīnumu laiks... kad izskan pēdējās notis, balsis saplūst, aizplūst pāri zālei ir tirpiņas pašiem un skatītājiem, neaprakstāma sajūta,” piebilst dalībniece.

Piektdienas vakarā Ziemassvēku ieskandināšanas koncertā Rēzeknē piedalīsies kopumā 16 skolu vokālie un instrumentālie ansambļi “un priecē tas, ka piedalās gandrīz visas vispārizglītojošās skolas, piedalīsies tie kolektīvi, kas savu sniegumu ir ne tikai pilsētas, skolas līmenī atklājuši, bet arī plašākā mērogā,” saka Rēzeknes pilsētas izglītības pārvaldes pārstāve Ilona Stramkale.

Viņa arī atklāj, ka šāds koncerts, kurā kopā dziedās un muzicēs bērni un jaunieši no dažādām Rēzeknes skolām, tiek organizēts pirmo reizi. Ideja par šādu sadziedāšanos un saspēlēšanos radusies pašiem pilsētas mūzikas skolotājiem.

„Es uzskatu, ka tā ir jauka iniciatīva sanākt kopā muzicēt, dziedāt un tiešām atklāt caur dziesmu, cik mēs esam dažādi un tajā pašā laikā, cik mēs esam līdzīgi. Tautu deju kolektīviem ir tāds koncerts Meteņdienā, un visi zina, ka šajā dienā kultūras namā visi dejo, bet mūziķiem tā varētu būt kā jauna tradīcija,” klāsta Stramkale.

“Lai mēs varētu paši dziedāt, lai varētu dzirdēt citas skolas, šī būs iespēja redzēt arī citus bērnus, jo es zinu, ka katrā skolā notiek brīnišķīgi koncerti, bet mēs paši savā starpā to neredzam,” par īpašu skolu sadraudzības koncertu to sauc pasākumu idejas autore mūzikas skolotāja Svetlana Bilinska. “Šeit būs brīnišķīga iespēja baudīt ne vien latviešu skolu radīto mūziku, bet būs arī krievu skolas, kas dziedās Ziemassvēku dziesmas krievu valodā. Būs 6.vidusskolas stīgu instrumentu ansamblis, būs 5.vidusskolas akordeonistu ansamblis “Rondo”, būs arī 6.vidusskolas pūtēju kvartets. Interesanti būs,” atzīmē Bilinska.

“Mēs centīsimies radīt mieru, jo ikdiena ir piepildīta ar steigu, apkārt ir diezgan daudz negatīvā un mēs centīsimies radīt šo gaišumu. Šis tomēr ir Adventes laiks, kad gribas tādu mieru, gaišumu, mēs to arī dāvāsim, un turklāt tu ienāc zālē un smaržo pēc eglītes...” piebilst Bilinska.

Gan Rēzeknes 1.vidusskolas vokālā ansambļa “Noskaņa” meiteņu, gan citu Rēzeknes pilsētas skolu mūzikas kolektīvu sniegumu Adventes bezmaksas koncertā “Ar gaismu un mīlestību” skolēnu vecākiem un citiem klausītājiem ir iespēja izbaudīt jau piektdien pulksten 17.00 Rēzeknes kultūras namā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti