Pētera Vaska fonda konkursā apbalvo četrus jaunos komponistus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceturtdien, 15. oktobrī, Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā norisinājās tradicionālais Pētera Vaska fonda konkurss sadarbībā ar Selgas Mences vadīto Kompozīcijas katedru un profesora Jura Kalnciema vadīto klavieru katedru. Žūrija lēma konkursā nepiešķirt 1. vietu, bet izvēlējās divus 2. un divus 3. vietas ieguvējus, apbalvojot četrus jaunos komponistus.

Konkursā desmit skaņdarbus interpretēja septiņi pianisti: Elizabete Bērziņa, Sofja Gridjuško, Ērika Jēkabsone, Aleksandrs Avramecs, Aigars Raumanis, Jeļizaveta Gridjuško, Anastasija Jevstignejeva.

Šogad žūrija izvēlējās nepiešķirt 1. vietu bet piešķīra divas 2. vietas un divas 3. vietas.

3. vietu ieguva Alise Rancāne ar skaņdarbu “Mūzika klavierēm” un Marita Semjonova ar skaņdarbu “Šeit un tur”. 2. vietu ieguva Marina Vidmonte ar skaņdarbu “Kristāls” un Aleksandrs Avramecs ar skaņdarbu “Sastingusī sonāte”.

Balvu par labu interpretāciju konkursā žūrija izlēma piešķirt pianistiem Aleksandram Avramecam un Ērikai Jēkabsonei.

Šogad jaunie komponisti bija aicināti rakstīt skaņdarbus klavierēm.

Žūrijā skaņdarbus vērtēja komponisti Pēteris Vasks, Indra Riše, pianists Rihards Plešanovs un Pētera Vaska fonda priekšsēdētāja Regīna Deičmane.

Ikgadējo konkursu Pētera Vaska fonds rīko, lai veicinātu latviešu kamermūzikas jaunradi. Labākie komponisti bieži tiek izvēlēti tālākai sadarbībai Pētera Vaska fonda rīkotajos koncertos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti