Kultūras ziņas

Nosauc 27. Eiropas Kinoakadēmijas balvai izvirzītās filmas

Kultūras ziņas

Mākslinieka Leo Kokles 90 gadu jubilejas izstādes

LNSO sola interesantu koncertsezonu

LNSO sola interesantu koncertsezonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) gatavojas sezonas atklāšanas koncertam 19.septembrī un sola interesantu koncertsezonu. Turpmāk stundu pirms piektdienu koncertiem Lielajā ģildē muzikologs Orests Silabriedis vadīs "Pirmskoncertu sarunas", lai klausītājiem radītu dziļāku mūzikas izpratni, sezonas slaikā turpināsies arī bērnu koncertu sērija ar zinātkāro LeNeSOnu, bet jauniešiem sāksies koncertcikls par populārākajiem klasiskās mūzikas hitiem, ko vadīs mūziķis Gorans Gora.

LNSO šobrīd intensīvi rit jaunās sezonas koncertu mēģinājumi, jo gan visa sezona, gan atklāšanas koncerts sola skatītājus pārsteigt gan ar repertuāru un jauniem izglītojošiem pasākumiem, gan lielo orķestra dalībnieku skatitu.

Tik liels orķestris uz skatuves nekad vēl nebūs bijis - 107 mūziķi. Tiks atvestas pat pērkona un vēja mašīnas un skanēs pat ērģeles un Vāgnera tūbas.

Sezonas atklāšanas koncertos piektdienas vakarā Lielajā ģildē un sestdien Vidzemes koncertzālē “Cēsis” dziedās arī operas soliste Inga Kalna un tiks atskaņoti Jāņa Ivanova simfoniskais tēlojums “Varavīksne”, Gustava Mālera Sestā simfonija la minorā un Riharda Štrausa “Četras pēdējās dziesmas”.

19. septembrī pirms sezonas atklāšanas koncerta LNSO galvenais redaktors Orests Silabriedis sarunāsies ar literatūrfilosofi Ievu Kolmani un muzikoloģi Baibu Kurpnieci. Sarunas tēmu lokā – Riharda Štrausa dzīves metamorfozes no slavas un skandāliem līdz apsūdzībām un apskaidrībai, Mālera nāve, Nīčes “Antikrists” un Heses dārzs septembra lietū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti