Liepājā uzstāsies Francijas senās mūzikas ansamblis «Le Poème Harmonique»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, atzīmējot visu mīlētāju dienu, uzstāsies senās mūzikas ansamblis “Le Poème Harmonique” no Francijas. Skanot dūdām, flautām, perkusijām un senajiem instrumentiem, 15. februārī koncertsērijā “Pasaule Lielajā dzintarā” ansamblis izpildīs seno franču dziesmu programmu “Aux Marches du Palais” (“Uz pils kāpnēm”), medijus informē koncertzāles pārstāvji.

Ansamblis “Le Poème Harmonique” uzstāsies baroka mūzikas meistara Vensāna Dimestra (Vincent Dumestre) vadībā.

“Gadsimtiem ilgi franču dziesmas tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Lai arī gadu gaitā tās ir pakāpeniski mainījušās, melodijas, ko dzirdēsim “Lielajā dzintarā”, joprojām ir plaši pazīstamas un mīlētas Francijā. Starp šīm šķietami vienkāršajām 15.-19. gadsimta dziesmām ir īsteni meistardarbi, kas droši pieskaitāmi franču kultūras mantojumam,” par koncerta programmu stāsta Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Veidojot koncertprogrammu “Skaistākās Francijas melodijas”, ansambis “Le Poème Harmonique” atgriezies pie tradicionālo Francijas dziesmu saknēm.

Mūziķi tiekušies izzināt šo dziesmu izcelsmi, kā un kur tās radušās un kā saglabājušās līdz mūsdienām, izpētīt to oriģinālos tekstus, pētot gadsimtiem senas dziesmu grāmatas, lai pietuvinātos iespējami autentiskam to lasījumam.

Līdz šim programma ir izpildīta daudzās prestižās koncertu vietās – Trianonas teātrī Francijā (“Théâtre du Trianon”), Atēnu Nacionālajā muzejā Grieķijā, Prāgas Pavasara festivālā Čehijā, Bostonas Senās mūzikas festivālā ASV, “Iglesia de la Recoleta” baznīcā Čīlē, Nacionālajā muzejā Tokijā un citur.

Koncertā Liepājā uzstāsies: Klēra Lefiliatra (Claire Lefilliâtre), soprāns; Seržs Gubiū (Serge Goubioud), tenors; Viktors Sikārs (Victor Sicard), bass; Kristofs Telārs (Christophe Tellart), rata lira, dūdas; Pjērs Amons (Pierre Hamon), flautas, dūdas; Lukašs Perešs (Lucas Peres), viola da gamba; Žoels Grārs (Joël Grare), perkusijas; Vensāns Dimestrs (Vincent Dumestre), teorba, diriģents.

Koncerts “Skaistākās Francijas melodijas. Le Poème Harmonique” turpina Liepājas koncertzāles koncertsēriju “Pasaule Lielajā dzintarā”, kas apmeklētājus aicina uz īpaši augstvērtīgiem pasaules aktuālāko mākslinieku koncertiem un notikumiem. Sērijā iekļaujas unikāli projekti, kuri ir mākslinieku vienīgā uzstāšanās Latvijā vai pat visā Eiropā. Tuvākie sērijas koncerti – 21. martā “Spāņu flamenko. Ģitāras un dejas” un “Youn Sun Nah. Korejiete ar brīnumaino balsi” – 30. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti