«Lielajā dzintarā» skanēs Kalniņa, Lāča un Čaikovska mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” sestdienas vakarā skanēs latviešu komponistu Imanta Kalniņa un Kārļa Lāča, kā arī krievu klasiķa Pētera Čaikovska mūzika.

Liepājas Simfoniskais orķestris ar solistiem – obojistu Pēteri Endzeli un flautistu Miku Vilsonu – atskaņos Kalniņa Sestās simfonijas trešo daļu „Balle pilī”, Lāča Desmito Liepājas koncertu un Čaikovska Ceturto simfoniju fa minorā.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs Atvara Lakstīgala atzīst, ka šī programma viņam īpaša, jo tieši ar Kalniņa Sesto simfoniju viņš pirms sešiem gadiem pirmoreiz stājās Liepājas simfoniskā orķestra priekšā.

„Otrkārt, daudziem „Lielā dzintara” tapšana asociējas ar orķestri un tieši ar šo Kalniņa Sestās simfonijas trešo daļu „Balle pilī”. Tie, kas aktīvāk seko mums līdzi, ir pamanījuši tādu klipiņu par koncertzāles tapšanu, kur mūziķi pa vienam spēlē – kurš uz kuģa, kurš pludmalē, kurš citur pilsētas centrā. Tur skan tieši šī Kalniņa mūzika,” stāsta Lakstīgala.”

„(..) Šis video tika prezentēts koncertzāles spāru svētkos, un tieši tajā pašā vakarā „Pūt vējiņos” tika pirmatskaņots Kārļa Lāča dubultkoncerts. Līdz ar to šī programma kaut kā dabiski sasaistījās. (..) Es to vispār sauktu par tādu emocijām bagātu koncertu. (..) Tieši tāpēc man nāca doma arī par Čaikovska Ceturto simfoniju. Pats Čaikovskis to uzskatīja par savu emocionālāko simfoniju un labāko, ko viņš ir sarakstījis,” viņš skaidro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti