Latvijas Televīzijas Z studijā skanēs labākās Mārtiņa Brauna dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas koncertciklā “Koncerts Z studijā” pirmo reizi izskanēs nevis konkrētas grupas vai solistu priekšnesums, bet komponista darbi. Mārtiņa Brauna dziesmas izpildīs solisti Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un Zane Gudrā, bet pie klavierēm sēdīsies pats komponists.

Koncerta rīkotāji par Braunu saka: “Vienmēr mainīgais Mārtiņš Brauns – komponists, taustiņinstrumentālists, dziedātājs un piedziedātājs, mazliet arī dzejnieks un rīmju meistars – savos darbos ir gan romantisks un dramatisks, ironisks un pat huligānisks."

Brauna skaņdarbi ir skanējuši un arvien skan ļoti svarīgos notikumos – sākot ar “Mikrofona aptaujas” noslēguma koncertu, aktiera Edgara Liepiņa koncertprogrammu “Tas, ko Zenta neatļāva”, Jaunatnes teātra izrādi ”Mauglis” un lugas “Alberts” iestudējumu uz Nacionālā (tolaik Drāmas) teātra skatuves, beidzot ar kinomūziku un leģendārās dziesmas “Saule, Pērkons, Daugava” izpildījumu Dziesmu svētku noslēgumā.

“Šajā pusgadsimtā, kurā komponists Mārtiņš Brauns ir radījis un aizvien rada visdažādāko stilu un žanru mūziku, viņa “darbos” nekad nav trūcis ne dramatisma, ne romantikas, un “nedarbos” – ne humora, ne ironijas,” uzsvēra LTV.

Kopā ar komponistu uz skatuves kāps solisti – Ievu Sutugova, Atis Ieviņš, Zane Gudrā, kā arī talantīgi instrumentālisti – Mārcis Auziņš, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds. “Koncertā Z studijā” izskanēs pa skaņdarbam no dažādām Mārtiņa Brauna daiļrades desmitgadēm vienotā un mūsdienīgā stilistikā, kas atgādinās par komponista daudzveidīgo mūziku – no “Daugaviņas” līdz pat “Bitīt matos”.

Pirms koncerta mūziķus uz īsu sarunu aicinās LTV raidījumu vadītāja Kristīne Komarovska.

“Koncerts Z studijā. Mārtiņš Brauns” – 23. janvārī, pulksten 21.00 LTV1 un REPLAY.lv. Koncertu būs iespējams vērot arī LTV un REPLAY.lv “Facebook” lapās.

LTV uzsver, ka koncertu ierakstu laikā tiek un tiks ievēroti visi drošības noteikumi. Koncerta scenogrāfija un kadrējums veidots tā, lai visi iesaistītie, arī mūziķi uz skatuves, varētu ievērot atbilstošu un drošu distanci. Drošības apsvērumu dēļ ieraksta laikā studijā atrodas tikai mūziķi un tie LTV darbinieki, kuri iesaistīti ieraksta nodrošināšanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti