Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Daini Kalnu

Rīta Panorāma

Veco datoru muzejs Siguldā

Intervija ar brāļiem Grīnbergiem

Latviešu jaunieši - brāļi Grīnbergi - uzvar talantu konkursā Holivudā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Trīs brāļi – Kārlis (15), Ansis (12) un Miķelis (7) Grīnbergi ieguvuši zelta medaļas par bungu, marimbas un perkusiju priekšnesumu Holivudas ikgadējā jauno talantu konkursā “World Championship of Performing Arts”, kas šogad norisinājās no 6. līdz 15. jūlijam.

“World Championship of Performing Arts” ir ikgadējs jauno talantu konkurss, kurā dziedātāji, mūziķi, varietē mākslinieki, aktieri un modeļi no visas pasaules sacenšas izklaides industrijas milžu priekšā. Tā norises vieta ir Longbīča Kalifornijā, kas plašāk pazīstama kā “Holivuda”. 

Brāļi Grīnbergi ir apvienība, kuras sastāvā spēlē bundzinieks, marimbas spēlmanis un perkusionists. Mīlestība pret mūziku un sitaminstrumentiem radusies jau agrā bērnībā. Kā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” stāsta vecākais brālis  Kārlis, viņam iedvesmu spēlēt radījis tēvs, kādos svētkos nonesot no bēniņiem vectēva bungas. Neilgi pēc tam devies uz mūzikas skolu, un tā arī viss sācies. Pārējie muzicēšanai pievērsušies nejauši, eksperimentējot ar mājās esošajiem instrumentiem. Jaunākais brālis Miķelis spēlēt sācis pats, skatoties video “YouTube”. “Kamēr vecāki strādāja mājās, viņš, ja negāja uz bērnudārzu, “YouTube” ieslēdza mūziku un spēlēja bungas līdzi”, stāsta Kārlis. Tad sākuši spēlēt kopā. 

Lai veidotu veiksmīgu mūziķa karjeru, nereti nepieciešama liela disciplīna. Tomēr tās jauniešiem netrūkstot, jo muzicēšana galu galā bijusi pašu iniciatīva. Nekad nav izjutuši spiedienu no vecākiem, radiem vai draugiem.

Pirmo atpazīstamību apvienība ieguvusi konkursā “Uzlecošās zvaigznes”, kur viņus pamanījis pašreizējais Siguldas Opermūzikas svētku vadītājs un rīkotājs Dainis Kalns. Pēc tam piedalījušies olimpiādē Holivudā un konkursā Izraēlā, kur ieguvuši “Grand Prix”. Un tad jau sekojusi Holivuda. Dalība šajā konkursā gan nav bijusi bez pārpratumiem. Organizatori puišus ielikuši nepareizā vecuma grupā, kas izraisījis manāmu apjukumu: “Pusfinālā, kad tika atlasīti finālisti, notika kļūda un mūs ielika grupā “16+”. Fināla ceremonijā mūs (junioru grupā) nenosauca. Domājām, ka viss ir beidzies”, atzīst Kārlis. Taču, kad pienāca senioru grupa, ar lielu pārsteigumu izdzirdējuši savu vārdu: “Vadītājs vēl jautāja (jaunākajam brālim) Miķelim – vai tu tiešām esi seniors?”

Tomēr galu galā brāļi startējuši veiksmīgi un mājās atnesuši četras zelta medaļas kategorijās “Mūsdienu skaņdarbs”, “Oriģinālskaņdarbs” un “Brīvās izvēles skaņdarbs”, kā arī pašu galveno – fināla uzvarētāju medaļu. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kopā spēlējot, starp brāļiem valda liela saskaņa: “Mēs viens otru ļoti labi jūtam. Koncertos un mēģinājumos bieži vien pat nevajag vienam otru redzēt, lai saspēlētos”, norāda vecākais brālis Kārlis. Kā papildus veiksmes faktors noteikti minama radniecība, kas palīdz labāk vienam otru saprast, kā arī pārējās ģimenes atbalsts.

Šonedēļ brāļi būs dzirdami 28. jūlijā Siguldas Opermūzikas svētkos, kur izpildīs klasiskās mūzikas popūriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti