Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Jubaltu

Rīta Panorāma

Dārza padomi: cīņa ar kurmi

Intervija ar Daini Kalnu, Viktoriju Pakalnieci un Irmu Pavāri

Siguldas Opermūzikas svētkos izskanēs unikāls «Andrē Šenjē» iestudējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 27.līdz 29.jūlijam Sigulda aicinās visus opermūzikas mīļotājus uz 26. starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Šogad svētkus īpašus padara Džordāno operas “Andrē Šenjē” iestudējums, kas Latvijā izskanēs pēc 81 gadu ilgušas pauzes. 

Kā pastāstīja festivāla organizators Dainis Kalns – pagājušogad, 25. Opermūzikas svētkos, latiņa tika uzstādīta ļoti augstu – “Falstafs” izdevās, un uzvest komisko operu ir liela māksla.

Taču šogad organizatoriem ir daudz grūtāks uzdevums – par godu latviešu izcilā tenora Jāņa Vītiņa piemiņai tiks uzvesta Džordāno opera “Andrē Šenjē”.

Latvijā šī opera ir zināma diezgan maz, lai arī lielākie pasaules opernami Milānā un Ņujorkā ar to atklāj sezonas. Kā saka Plasido Domingo, tenora loma šajā operā ir grūtākā visā pasaulē, skaidroja Kalns.

Jānis Vītiņš (1897–1945) šajā operā dziedāja tenora lomu, taču tika nošauts, pretojoties padomju režīmam. Kopš tā brīža – jau 81 gadu – šī opera nav iestudēta, tāpēc šoreiz iestudējums veltīts izcilā operdziedātāja atcerei. Jaunajā iestudējumā tenoru dziedās Kamens Čanevs (Kamen Chanev), lomās  arī Maija Kovaļevska, Ilona Bagele, Irma Pavāre, Mihails Čulpajevs, Krišjānis Norvelis un citi. 

Festivāla atklāšanas koncerts gaidāms 27.jūlijā, bet 29.jūlijā festivāls noslēgsies ar krāšņu galā koncertu “Marina Rebeka un Latvijas operas pērles”. Plašāka informācija pieejama festivāla mājaslapā
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti