Kultūras ziņas

Gaisma. Skatiens. Aspazija

Kultūras ziņas

Kosmiska mūzika uz "Lielā dzintara" jumta

Labdarības autokoncerti uz jumta

Labdarības autokoncerti uz jumta – turpinās projekts «Dots devējam atdodas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai palīdzētu Covid-19 krīzes dēļ grūtībās nonākušajiem radošās jomas pārstāvjiem, trīs vakarus pēc kārtas tirdzniecības centra “Domina Shopping” jumta autostāvvietā notiek labdarības autokoncerti. Tas ir viens no veidiem, kā turpinās projekts “Dots devējam atdodas”, kas aprīļa beigās startēja kā ziedojumu pop-up šovs.

Pirmajā koncertā automobiļos sēdošās publikas priekšā stājās grupas “Carnival Youth” un “Dziļi violets”, 5. jūnijā to dara apvienības “Dakota” un “Ducele”, bet 6. jūnijā koncertu sēriju noslēgs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klaviertrio.

““Sound check” laikā es pamēģināju iesēsties mašīnā un izbaudīt to, kā tas viss notiek, un biju pārsteigts, cik tiešām forši. Jo skaņa ir skaļa, mūziku var iegriezt savā skaļuma līmenī,” stāsta grupas “Carnival Youth” dalībnieks Roberts Vanags.

Viņu papildina grupas biedrs Edgars Kaupers: “Un nenogurst mugura no stāvēšanas. Ja apnīk, var iet gulēt.”

“Un, ja kāds ko saka, tad varu nogriezt klusāk, mazliet parunāt un pēcāk uzgriezt atpakaļ,” piebilst grupas dalībnieks Emīls Kaupers.

Tirdzniecības centra “Domina Shopping” direktore Dina Bunce stāsta, ka jaunais projekts ir jau sen lolots: “Un esam ļoti priecīgi, ka trīs vakarus ļoti dažādu mūziku dažādām gaumēm mēs varam piedāvāt pašā Rīgas centrā uz “Dominas” jumta.

Ar brīnišķīgu skatu, saulrietu, un tas galvenais mērķis, ka mēs varam palīdzēt šiem grūtībās nonākušajiem kultūras darbiniekiem, mūziķiem, aktieriem, visiem, visiem, kam šobrīd tā ir nepieciešamība.

Mēs atbalstām projektu “Dots devējam atdodas”, un visa par biļetēm iegūtā naudiņa aiziet šim projektam.”

Projekta “Dots devējam atdodas” radošā direktore Una Rozenbauma skaidro, ka koncertos gūtie līdzekļi būs daļa no kopējā projekta fonda. Tajā radošās personas, kas Covid-19 krīzes laikā nonākušas grūtībās, aicinātas pieteikties atbalstam.

“Esam priecīgi un lepni atbalstīt tos cilvēkus, ko esam atbalstījuši, jo tie vārdi, kas tur parādās, nav nezināmākie.

Un mēs skaidri redzam, ka tā palīdzība ir nepieciešama,” uzsver Rozenbauma. ''“Dots devējam atdodas'' sākotnēji bija kā raidījums, bet bija pilnīgi skaidrs, ka viņam būs vēl daudzas un dažādas formas līdz Covid-19 krīzes beigām. Un viena no šīm formām kopā ar “Dominu” ir tāda, ka var klausīties beidzot dzīvu mūziku, bet no mašīnām.”

Rozenbauma arī stāsta, ka portālā ziedot.lv redzama summa, kas projektam jau ziedota – vairāk nekā 8000 eiro. Piesakoties atbalstam, radošās personas pretendē uz vienreizēju stipendiju minimālās algas apmērā.

“Mēs tikko kā sapratām, ka sākas ārkārtas situācija – mēs visi uzreiz kopā ievācāmies vienā mājsaimniecībā laukos, kļuvām par mājsaimniecību un reāli dzīvojām tur, reizi divās nedēļās izbraucot uz veikalu, sapērkot visu nepieciešamo un maksimāli maz esot ārā. Kaut kādā ziņā  mūziķiem šis laiks bija labs tādā ziņā, ka mēs varējām veikt radošo darbību pastiprināti,” atzīmē Roberts Vanags, un Edgars Kaupers piebilst: “Mēs dzīvojām tādā skrējienā visu laiku un bija [laiks] mazliet apstāties un izdomāt, uz kurieni mēs skrienam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti