Kleitas un viegluma sajūta - turpinās gatavošanās Eirovīzijas gada kora konkursam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 22. jūlijā, gaidāmo starptautisko amatieru koru konkursa “Eirovīzijas gada koris” vadīs žurnāliste Eva Johansone, kura, tāpat kā pārējie gaidāmā šova dalībnieki un autori, gaida lielo notikumu.

Tas nozīmē, ka arī Johansone rūpīgi gatavojas lielajam notikumam. Piemēram, otrdien koncerta galvenajam režisoram Pīteram Maniūram ir jānovērtē Johansones kleita un jāzina, cik labi viņa izskatītsies kopā ar otru pasākuma vadītāju – slaveno komponistu – amerikāni Ēriku Vitekeru.

Pirms tikšanās ar režisoru Evai bijis neliels uztraukums, bet tas pilnībā zudis tad, kad kleita nopelnījusi viņa simpātijas. “Tik labi, ka es varētu lidot,” viņa saka par savām sajūtām. “Tā kleita bija paredzēta, ka tā ir tāda kā vēja plūsma. Mēs īpaši meklējām ar Līgu Bangu, kas ir šīs kleitas dizainere, audumu. Mēs gājām pa veikaliem, meklējām zīda audumu, kurš ir tāds plandošs (..).

Mums arī ar Ēriku jābūt mazliet tā kā vējā, viegliem. Nav tāda smaga kleita, kas ir pie zemes,” viņa stāsta.

Savukārt Maniūrs pauž, ka kleitu nebija grūti akceptēt. “Lēmumu nebija pieņemt grūti, jo Eva izskatījās ļoti skaisti. Tā ir ļoti skaista klasiska kleita. Protams, tā atšķiras no balles kleitas, jo viņai taču tajā ir jāstrādā. Galvenais, lai viņa tajā jūtas dabiski un izskatās labi. Kleitas dizains ir labs, mums abiem tas patīk,” norāda režisors.

Ar koru Eirovīzijas režisoru Maniūru Latvijas Televīzijai jau reiz bija sadarbība – 2014. gadā viņš piedalījās projektā “Born in Riga”.

Sestdienas pasākumu brits gaida ar lielu nepacietību, jo kas tāds notiks pirmo reizi vēsturē.

“Tas būs ļoti izklaidējošs šovs. Jūs taču zināt, cik jums brīnišķīgas koru tradīcijas. 10% Latvijas dzied koros – tas ir fenomenāli,” sajūsmu neslēpj Maniūrs. “Vai tas ir populāri? Jā! Vai tas ir katram pieejams? Jā! Mums katram ir šis instruments, un tas ir par velti. Bet tas ir arī visas pasaules fenomens. Miljoniem cilvēku visā pasaulē dzied. Tāpēc uzskatu, ka šovā ir vietas ikkatram, kurš uzdrošinājies pievienoties. Ņemot vērā jūsu tradīcijas, šī ir īstā vieta šāda pasākuma norisei!” viņš saka.

Tikmēr ''Arēnu Rīga'' šodien jau apmeklējuši pirmie kori.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti