Kultūras ziņas

"Rīgas cirkam" jauna vadītāja

Kultūras ziņas

Normunda Naumaņa balvas nominanti

Klajā nācis albums ar Kārļa Lāča mūziku

Iznācis Liepājas Simfoniskā orķestra disks ar Kārļa Lāča mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" jaunajā mūzikas CD iemūžināti divi Kārļa Lāča opusi – Koncerts klavierēm ar orķestri un Latvju simfonija. Albumu Liepājas Simfoniskais orķestris prezentēs 30. decembrī pulksten 16.00 restorānā "Čello" koncertzāles "Lielais dzintars" 7. stāvā, informēja orķestra pārstāvji.

Ierakstā, kas vēl šogad veikts koncertzālē "Lielais dzintars", līdzās Liepājas Simfoniskajam orķestrim diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā piedalījušies arī solisti – pianiste Agnese Egliņa un akordeonists Artūrs Noviks.

2013. gadā radītais klavierkoncerts, kura vēstījumā komponists iekodējis bērnu un vecāku daudzšķautnaino attiecību stāstu, savu pirmatskaņojumu piedzīvoja tā paša gada sākumā Rīgā Agneses Egliņas, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un diriģenta Māra Sirmā sniegumā. Neilgi pēc tam Agnese Egliņa nu jau kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu šo koncertu atskaņoja arī 21. Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā.

Savukārt 2019. gadā rakstītā Latviju simfonija tapusi Liepājas Simfoniskā orķestra simtgades simfoniju cikla ietvaros. To uzreiz pēc sava Liepājas koncertu cikla orķestris aizsāka, lai veidotu latviešu simfoniskās mūzikas fondu nākamajām paaudzēm.

"Kārļa Lāča simfonija ir nākamais darbs aiz Kalniņa Ceturtās, kas ļoti dziļi atklāj mūsu tautas skaisto dvēseli. Bravo!" pēc simfonijas pirmatskaņojuma 2019. gada oktobrī koncertzālē "Lielais dzintars" savos iespaidos dalījās Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Albuma prezentācijā 30. decembrī koncertzālē "Lielais dzintars" piedalīsies gan pats Kārlis Lācis, gan arī diriģents Atvars Lakstīgala.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti