Kultūras ziņas

Daugavpils teātrī meklē Laimes lāci

Kultūras ziņas

Top Vecgada programma "Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls"

Basbaritona Egila Siliņa jubilejas koncerts

FOTO: Operdziedātājs Egils Siliņš 60. jubileju atzīmē ar koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

14. decembrī operdziedātājs Egils Siliņš atzīmēs savu 60. dzimšanas dienu. Viņš pats uzskata, ka vislabāk dzimšanas dienu ir svinēt uz skatuves. Aizvadītās nedēļas nogalē Cēsīs un Rēzeknē notika izcilā basbaritona jubilejas koncerti, kuros piedalījās Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Andra Pogas vadībā. Koncertā izskanēja Franča Šūberta un Gustava Mālera dziesmas, kā arī Sergeja Rahmaņinova viencēliena operas "Aļeko" koncertiestudējums.

Ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Andri Pogu Egils Siliņš sadarbojies vairākkārt, atskaņojot dažādu stilu un komponistu mūziku. Jubilejas koncertā līdzās Egila Siliņa zelta repertuāram – Šūberta dziesmām – Poga rosināja iestudēt arī Mālera skaņdarbus. Tos raksturo smalks lirisms, izteiksmes dziļums un daudzslāņainība. Diriģents uzsver, ka, lai arī šīs dziesmas ir reti atskaņotas, tās ir ļoti īpašas.

Spēcīgu kaislību drāma ar spilgtiem kontrastiem – tāda ir Sergeja Rahmaņinova viencēliena opera "Aļeko". Pirmo reizi Egils Siliņš ar Aļeko saskārās jaunībā. Šis operas koncertuzvedums met simbolisku tiltu pāri laikam. Operā "Aļeko" vecā Čigāna tēlā iejūtas Edgars Ošleja, jauno čigānu atveido Mihails Čuļpajevs, bet Zemfiru – Liene Kinča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti