«Eiropas Ziemassvētkos» - romantisks koncerts ar Ingu Šļubovsku un Agnesi Egliņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Uz festivāla "Eiropas Ziemassvētki" romantiskās mūzikas vakaru Mazajā ģildē 16.decembrī pulksten 19 aicina mūsu operas vadošais soprāns Inga Šļubovska un spožā pianiste Agnese Egliņa. Šis gads abām māksliniecēm bijis ļoti bagātīgs, nesen viņas atgriezušās no koncerttūres pa latviešu centriem Amerikā un ir sajūsmā par viesmīlīgo uzņemšanu un atsaucību.

Romantiskās mūzikas vakarā radošais tandēms – Inga Šļubovska un Agnese Egliņa piedāvās viņām personiski ļoti mīļu mūziku, kurā, kā stāsta pašas mākslinieces – mīlestība tiks apskatīta no visām pusēm. Mūziku cauraudīs gan jūtas pret mīļoto cilvēku, gan mīlestība pret bērniem, līdzcilvēkiem un dabu.

Arī muzikālās noskaņas būs ļoti dažādas - gan kaislīgas un smeldzīgas, gan draiskas un rotaļīgas.

Īpaši daudz rotaļīguma būs koncerta pirmajā daļā, kurā skanēs latviešu mūzika, stāsta Agnese Egliņa un Inga Šļubovska.

"Pirmajā daļā būs dziesmas bērniem ar Raiņa tekstu, ko sarakstījis Bruno Skulte, kā arī divas naivi romantiskas Arvīda Žilinska dziesmas par traktoristes Gunas mīlestību, un vieglā, rotaļīgā „Audējas dziesma”. Audēja koķetē ar savu stalto jaunekli, kas viņai ir blakus vai par ko viņa domā," atklāj Inga Šļubovska.

Arī otrajā koncerta daļā valdīs mīlestība, jo skanēs Roberta Šūmaņa, Riharda Štrausa un Edvarda Grīga kompozīcijas, ko viņi veltījuši savām mūzām.

"Visi trīs kungi ir veltījuši šos opusus savām mīļotajām dāmām. Tiešām šķiet, ja komponists raksta kādam sev īpašam cilvēkam, viņš to dara ar vislielāko atbildību un ar vismīļāko savas dvēseles siltumu," turpina Agnese Egliņa.

„Man šķiet interesanti, ka ne tikai komponists ir vīrietis, bet arī dzejas autors ir vīrietis, kas pauž sievietes emocijas, un tas ir interesanti, kā vīrietis redz no malas sievieti, kā viņš ir uzbūris viņas emocionālo pasauli,” piebilst Šļubovska.

Daļu no programmas mūziķes atskaņojušas nesenajā koncerttūrē pa Amerikas latviešu centriem piecās Amerikas pilsētās. Uzņemtas brīnišķīgi un satikušas arī cilvēkus, kas savulaik personiski pazinuši komponistu Bruno Skulti un ļoti labi orientējušies viņa un arī Raiņa daiļradē.

Amerikas latvieši bijusi sajūsmā arī par abu mūziķu tērpiem, un ar tiem viņas sola pārsteigt arī koncertā Rīgā.

"Noteikti būs romantiskas kleitas skaistās krāsās. Visdrīzāk katrā daļā būs sava kleita. Arī Amerikā mēs vilkām katrā daļā savu kleitu, un tad jau otrās daļas uznācienā bija tādas ovācijas! Tieši par kleitām, ka varēja gandrīz neturpināt dziedāt un spēlēt, tas jau bija labākais koncerta numurs," - tā mūziķes.

Kā iepriekš jau vēstīts, festivāls "Eiropas Ziemassvētki" norisinās no 6. līdz 30.decembrim Rīgas koncertzālēs un baznīcās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti