Labrīt

Ko "Gods kalpot Rīgai" un Oļegs Burovs sola Rīgai?

Labrīt

Ilze Viņķele: Turpmāk paredzēts mazināt Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus

Augustā Daugavpilī ceturtdienās skan cikla "Muzikālais augusts" koncerti

Daugavpilī sākas ikgadējais koncertcikls «Muzikālais augusts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ik ceturtdienu, kā ierasts augustā, jau astoto gadu pēc kārtas Daugavpilī skanējumu sāk koncertu cikls ar nosaukumu “Muzikālais augusts”. Vasaras pēdējais mēnesis Daugavpilī būs visdažādāko stilu un žanru mūzikas piepildīts, šoreiz pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu mūziķu izpildījumā.

Muzikālais augusts Daugavpilī jau ir ar astoņu gadu vēsturi, katrreiz citāds, bet ikreiz ar savu muzikālo noti, šogad ar savu pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu mūziķu uzstāšanos.

“Bez muzikālā augusta vairs mums pilsēta nav iedomājama. Daugavpilī mīl džezu, mīl akordeonu… Katru gadu tiek domāts pie tā, kā iepriecināt savus apmeklētājus,” pastāstīja Daugavpils Latviešu kultūras centra vadītājas vietniece Sandra Maskaļova.

Arī šogad, neraugoties uz Covid-19 radīto situāciju, muzikālais augusts Daugavpilī būs, un ik ceturtdienu. Šogad muzikālais augusts sāksies ar franču mūziku lietuviešu izpildījumā, un ar mīlestību mūzikā visā mēneša garumā.

“Tā ir romantika mūzikā, džezs, ģitāra, tango. Viss par mīlestību. Skaistākās franču dziesmas un melodijas šo ceturtdien skanēs profesionālā pūšamo instrumentu orķestra “Daugava” mūziķu un solista Vīganta (Vygantas, Viļņa) izpildījumā. Vīgants ir bards no Viļņas, īsts romantiķis, cilvēks, kas savā dzīvē dara to, kas viņam patīk – dzied, dejo, nodarbojas ar kalnu slēpošanu, lido ar gaisa balonu. Lietuvā pazīstams pēc piedalīšanās televīzijas šovā “Izaicinājums zvaigznēm. Desmit Lietuvas dziesmas”. Būdams pēc profesijas ārsts, savā radošajā darbībā ir izdevis vairākus CD ar dziesmām lietuviešu, angļu un franču valodā,” ar viesmākslinieku iepazīstināja Daugavpils Latviešu kultūras centra pārstāve Inese Mežale- Ivanāne.

Šogad muzikālais augusts Daugavpilī būs dubultskanīgs, jo koncerti notiks arī sestdienās un pārsvarā pašmāju mūziķu izpildījumā.

“Ceturtdienās Pumpura skvērā notiek muzikālā augusta koncerti, sestdienās Dubrovina parkā ir vietējo mūziķu koncerti. Covid laiks mums ir palīdzējis ļaut izpausties tieši vietējiem mūziķiem,” uzskata Daugavpils Mūzikas vidus skolas vadītājs, muzikants Aivars Broks.

Muzikālais augusts ar savu vasarīgo muzikālo skanējuma šarmu Daugavpils parkus piepildīs gan ceturtdienās, gan sestdienās, un arī šajā laikā, nemainot savas astoņu gadu pastāvēšanas tradīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti