Berlīnes Filharmonija neievēl galveno diriģentu, starp kandidātiem - Andris Nelsons

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Berlīnes Filharmonijas mūziķiem pirmdien, 11.maijā, neizdevās ievēlēt jaunu orķestra galveno diriģentu. Starp kandidātiem bija 37 gadus vecais latvietis Andris Nelsons, kurš vada Bostonas un Birmingemas simfoniskos orķestrus.

Aizklātā balsošana un diskusijas ilga visu dienu, bet jauns galvenais diriģents netika ievēlēts. Nākamais mēģinājums to izdarīt būs pēc gada.

"Man diemžēl jums jasaka, ka neesam sasnieguši nekādu rezultātu," reportieriem sacīja orķestra valdes loceklis Pēters Rīgelbauers, piebilstot, ka notika vairākas balsošanas kārtas. "Mums jāturpina šis process, tas notiks gada laikā," viņš piebilda.

Orķestra 124 pastāvīgie mūziķi bija uzaicināti uz balsošanu protestantu Jēzus Kristus baznīcas ēkā Berlīnes dienvidrietumos, lai ievēlētu jaunu galveno diriģentu, kurš 2018.gadā nomainīs šajā amatā seru Saimonu Retlu no Lielbritānijas. Balsošanas vieta sākotnēji bija turēta slepenībā.

1882.gadā dibinātā Berlīnes Filharmonija, kuru daudzi uzskata par labāko orķestri pasaulē, ir unikāla ar to, ka šī orķestra mūziķi paši ievēl galveno diriģentu aizklātā balsojumā.

Balsojums parasti notiek Filharmonijas ēkā Berlīnes centrā, bet šoreiz bija pārcelts citur, jo ēkā bija pastiprināti drošības pasākumi pirms otrdien paredzēta īpaša ceremoniāla koncerta, kas veltīts Vācijas un Izraēlas diplomātisko attiecību nodibināšanas 50.gadskārtai.

Retls, kurš vadījis Berlīnes Filharmoniju kopš 2002.gada, 2017.gadā kļūs par Londonas Simfoniskā orķestra galveno diriģentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti