Kultūras ziņas

Kā ceļo mūzikas instrumenti?

Kultūras ziņas

Riņķa dancis ap Okupācijas muzeju

Baiba Skride koncertē Briselē

Baiba Skride Briseles konservatorijā spēlē pēc 14 gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirmdien Briseles Karaliskajā konservatorijā kamermūzikas koncertu sniedza izcilā Latvijas vijolniece Baiba Skride. Kopā ar starptautisku mūziķu ansambli viņa atskaņoja Volfganga Amadeja Mocarta, Johannesa Brāmsa un Breta Dīna skaņdarbus. Mūsu vijolnieces uzstāšanās bija viens no pasākumiem, ar kuriem noslēdzas Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

Briseles Karaliskā konservatorija iespaido ar patiesas senatnes auru, jo šeit savu ceļu mūzikas pasaulē sākuši daudzi izcili mūziķi. Baiba Skride te uzvarēja Karalienes Elizabetes starptautiskajā konkursā 2001.gadā. Konservatorijas lielajā zālē ir lieliska akustika un tajā baudīt mūziku var 600 klausītāji.

Kamermūzikas koncertam „Baiba Skride @ Friends” vijolniece izvēlējās aicināt muzicēt sev jau sen pazīstamus, izcilus izpildītājmāksliniekus. Uz skatuves latviešu vijolniecei pievienojās bulgāru vijolniece Gergana Gergova (Gergana Gergova), austrāliešu altists Brets Dīns, vācu altists Nilss Menkemeiers (Nils Mönkemeyer) un vācu čellists Albans Gerhards(Alban Gerhardt). Baibai Skridei muzicēšana Briselē saistās ar īpašām atmiņām:

„Domāju, ka parasts koncerts, bet, atbraucot uz šejieni, pēkšņi tās visas atmiņas nāk atkal prātā. Nu jau 14 gadi [pagājuši kopš konkursa], tik ilgi jau, protams, tas man bija liels notikums. Daži mani uzlūdza spēlēt tikai tāpēc, ka es biju konkursa uzvarētāja, bet kopš tā laika cilvēki ir aizmirsuši, ka esmu laureāte un aicina mani tāpēc, ka patīk, kā es spēlēju.”

Koncerta izskaņā ovācijas un atzinība no skatuves pārgāja pie tiešiem cieņas un mīlestības apliecinājumiem klātienē aizkulisēs.

„Patiešām skaisti un aizkustinoši! Man jāsaka, ka es jau otro reizi Baibu klausos dzīvē un man viņa tiešām dikti patīk! Un tā visa grupa kopā arī!” sajūsmināta ir koncerta apmeklētāja Lāsma Rozīte.

„Baiba Skride @ Friends” koncerts ir daļa no noslēguma pasākumiem Latvijas Prezidentūras Eiropas Padomē. Bet jaunizveidotais stīgu kameransamblis ar vairākiem koncertiem vēl uzstāsies Vācijā un Anglijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti