Ārpasaules skaņu meklējumos kopā ar Tigulu šogad dosies arī talantīgi jaunie mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturto gadu pēc kārtas komponists Raimonds Tiguls aicina draugus un domubiedrus uz brīvdabas sajūtu koncertu "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā", kas šogad notiks 6.jūnijā plkst.20 komponista dzimtajā pilsētā Talsos.

Šogad ārpasaules skaņu meklējumos kopā ar Raimondu Tigulu dosies viņa ilggadīgi ceļa biedri - koklētāja Laima Jansone un dziedātāja Biruta Ozoliņa, kā arī jaunpienācēji - mūziķi Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora un talantīgi jaunie Talsu mūziķi.

Tigula īpašā viese būs Lielbritānijā dzīvojošā pasaules mūzikas dziedātāja Storija (Viktorija Grebezs), kurai, tāpat kā komponistam, īpašs kļuvis mūzikas instruments hangs. Uzstāšanās Tiguļkalna ozolu ielokā būs īpaša arī pašai Storijai, jo viņas tēva saknes meklējamas Kurzemē. Savukārt Laima Jansone muzicēs pazīstamā trio "Zarbugans" sastāvā, daudzbalsīgu skanējumu Tiguļkalnā nodrošinās jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā, koncertam pievienosies arī "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, ar īpaši sagatavotu programmu uzstāsies vokālā grupa "Framest". Tiguļkalnam jau ierasto dūdu skanējumu nodrošinās Edgars Kārklis un Kaspars Bārbals.

"Vēlos, lai Tiguļkalns pulcē ne tikai Latvijā un pasaulē atzītus māksliniekus, bet lai tā arī kļūst par vietu, kurā varam dzirdēt jaunos Talsu talantus un palīdzēt viņiem tālākajā attīstībā," uzsver Tiguls. Tāpēc pirmo reizi šogad Tiguļkalnā profesionālajiem mūziķiem pievienosies par sociālo tīklu sensāciju kļuvušais bundzinieks Kristers Hartmanis un jaunā flautiste Beāte Karlsberga.

Brīvdabas koncertu "Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā" ir komponista dāvana talsiniekiem un pilsētas viesiem, tas vienlaikus apliecina arī augstas mākslinieciskās kvalitātes kultūras projektu attīstības iespējas ārpus Rīgas un Latvijas lielākajām pilsētām. Koncerta apmeklējums ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti