Aminata izdod minialbumu latviešu valodā «Maiga vara»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Popdziedātāja Aminata 14. novembrī laiž klajā minialbumu latviešu valodā "Maiga vara", kas ar īpašu priekšnesumu tiks prezentēts 16. novembrī Operas skvērā gaismas festivālā "Staro Rīga", paziņojumā medijiem informē mūziķes pārstāvji.

Minialbumā iekļautas pavisam sešas dziesmas – kā singli jau izdotie skaņdarbi "Maiga vara", "Dzīvot citādāk" un "Pamet mani", kā arī tituldziesmas akustiskā versija un divas vēl pavisam nedzirdētas kompozīcijas – "Paliks pāri" un "Šaubas".

"Jāsaka godīgi, ka tagad, atrādot šīs dziesmas plašākai publikai, jūtos kā atkailināta, jo parādos cilvēkiem aci pret aci, bez jebkāda aizsargvairoga," atzīst Aminata.

"Tas ir pat nedaudz biedējoši, jo tiešām dalos ar savu iekšējo pasauli."

"Dziesmai "Šaubas" esmu sarakstījusi gan mūziku, gan tekstu, šī ir mana pirmā pilnībā patstāvīgi radītā dziesma latviski," turpina Aminata. "Noķēru radošo vilni, un teksts kopā ar melodiju pierakstījās paši. "Šaubas" ataino manu visbiežāko emocionālo stāvokli – šaubas. Tās nepārtraukti dzīvo manā galvā. Mēģinu ar tām cīnīties, līdz pienāk brīdis, kad gribas tās pasūtīt pēc iespējas tālāk, uz Indijas okeānu..."

Aranžējumu dziesmai "Šaubas" veidojis DJ Rudd. Savukārt otra publikai vēl svešā dziesma "Paliks pāri" tapusi kopā ar Kasparu Ansonu. "Tā ir dziesma par attiecību krīzi, kad abi nemāk izteikt, kas tieši nepatīk, jo tas var būt pārāk aizvainojoši," stāsta dziedātāja. "Abi spēlē spēli, kurā katrs nākamais solis var būt attiecībām letāls." 

Minialbums "Maiga vara" no 14. novembra noklausāms lielākajos mūzikas straumēšanas servisos, bet tā publiskā prezentācija notiks 16. novembrī pulksten 21.00 tāda paša nosaukuma gaismas objektā, kas oficiāli iekļauts gaismas festivāla "Staro Rīga" instalāciju pamatprogrammā, tapis kopā ar mākslinieku Jāni Pētersonu un atradīsies Operas skvērā. Minialbuma prezentācijas koncertā piedalīsies arī postfolkloras grupa "Tautumeitas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti